ΚΟΣΜΟΣ

Αναζητείται το μελλοντικό καθεστώς

Η Ισπανία θα έχει...δύο βασιλιάδες!

Η Ισπανία θα έχει δύο «βασιλιάδες» ακόμη και μετά την ενθρόνιση του Φιλίππου Στ' στις 19 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας.

Μετά την απόφαση του Χουάν Κάρλος να παραιτηθεί, έπειτα από 39 χρόνια στο θρόνο, η κυβέρνηση προσπαθεί να καθορίσει το μελλοντικό καθεστώς που θα διέπει το βασιλικό ζεύγος, ιδίως όσον αφορά την νομική προστασία τους.

Εν αναμονή του καθορισμού αυτού του καθεστώτος, το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε ένα διάταγμα με το οποίο διευκρινίζεται ότι ο Χουάν Κάρλος και η Σοφία θα φέρουν ισοβίως τον τιμητικό τίτλο του «βασιλιά» και της «βασίλισσας», όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ δε Σανταμαρία.

Στην τελετή ενθρόνισης θα παραβρεθούν, εκτός από τον νέο βασιλιά και τη σύζυγό του Λετίθια, η νέα διάδοχος του θρόνου, η 8χρονη Λεονόρ, η μικρότερη αδελφή της, Σοφία, η βασίλισσα Σοφία, η αδελφή του Φίλιππου Ελένα και δύο θείες του, αδελφές του Χουάν Κάρλος, η Πιλάρ και η Μαργκαρίτα.

Ο ίδιος ο Χουάν Κάρλος θα είναι απών, όμως προβλέπεται ότι θα συνοδεύσει το νέο βασιλικό ζεύγος όταν θα βγει στο μπαλκόνι των Ανακτόρων για να χαιρετίσει το πλήθος, αργότερα την ίδια ημέρα.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.