ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποσύνδεση της κινητικότητας από τις απολύσεις

Η Κίνηση 75 ΠΑΣΟΚ για τις απολύσεις

Είναι  γεγονός ότι η Κίνηση 75 ΠΑΣΟΚ εδώ και πάνω από ένα χρόνο υπογράμμιζε την ανάγκη να συγκρατηθούν οι απολύσεις και να καταβληθούν προσπάθειες καταπολέμησης της ανεργίας.

Έπρεπε να φτάσει ο ... κόμπος στο χτένι κατά το κοινώς λεγόμενο για να το αντιληφθεί και το υπόλοιπο ΠΑΣΟΚ και να διαφοροποιηθεί από τη γραμμή της κυβέρνησης.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Κίνηση 75 επισημαίνει:

«Κάποιοι στην κυβέρνηση έχουν αναγορεύσει τις απολύσεις σε μέγιστη πρωτοβουλία υπακοής στους ευρωπαίους δανειστές και σε ένα πεδίο παιχνιδιού σε βάρος εργαζομένων.

Η πρόκληση είναι ότι ενώ δεν υπάρχει μνημονιακή υποχρέωση και οι δημοσιονομικοί στόχοι που υπηρετούνται είναι ανύπαρκτοι, την κατέστησε ο κ. Μητσοτάκης.

Κύριοι της κυβέρνησης και αγαπητοί σύντροφοι,

όταν μιλάμε για το απαράβατο δικαίωμα στην εργασία και την καταπολέμηση της ανεργίας, όταν εξαγγέλλουμε υποτίθεται θέσεις ευκαιριών απασχόλησης για καταπολέμηση της ανεργίας, δεν μπορεί την ίδια στιγμή να μεθοδεύονται, να υλοποιούνται, να γίνονται αποδέκτες απολύσεις, ούτε ομαδικές από τον ιδιωτικό τομέα, ούτε από φορείς του δημοσίου.

Και κυρίως από χώρους που μπορεί να ελεγχθεί και να υλοποιηθεί η αποτροπή τους.

Αυτό είναι και υποκριτικό και δείχνει έλλειψη στοιχειώδους αντίληψης για τις συνέπειες της κρίσης και από τους Ευρωπαίους εταίρους και από την κυβέρνηση.

Είναι υποκριτικό να υπάρχει αυτή η μεθοδευμένη ενοχοποίηση, όταν έχουν υπάρξει πολλές χιλιάδες αποχωρήσεις.

Αποσυνδέστε επιτέλους την κινητικότητα από τις απολύσεις.

Αξιοποιήστε επιτέλους τους κατά την γνώμη σας πλεονάζοντες υπαλλήλους μέσω της κινητικότητας σε ένα μεγάλο βαθμό στους στους ελεγκτικούς μηχανισμούς που είναι σε αποδρομή και κατάρρευση από την έλλειψη προσωπικού ,με αποτέλεσμα να χάνονται ασύλληπτα έσοδα για το δημόσιο.

Ας υπηρετηθεί επιτέλους το δημόσιο συμφέρον χωρίς απολύσεις και με ολοκληρωμένη στελέχωση των καταρακωμένων ελεγκτικών μηχανισμών ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, στη δικαιοσύνη, την αγορά, την εργασία, τα τρόφιμα, την οικονομία, την υγεία, την ασφάλιση και παντού όπου χρειάζεται έλεγχος και δημιουργική αποτελεσματική συνεισφορά.

Ας προστατεύσετε επιτέλους τους εργαζόμενους οπουδήποτε με οποιοδήποτε μέσο και χωρίς,αναστολές,συνδέοντας την ανάπτυξη με την διατήρηση και διεύρυνση θέσεων εργασίας .

Δεν μπορεί να την πληρώνουν μονίμως οι εύκολοι στόχοι και τα θύματα της κρίσης.

Αυτή την πολιτική και κοινωνική αντίφαση ...εξαγγέλλουμε δήθεν θέσεις απασχόλησης και την ίδια στιγμή δρομολογούνται μεθοδευμένες απολύσεις δυστυχώς δεν μπορεί να την αφομοιώσει και να την αποδεχτεί κανένας λογικός και εχέφρων πολίτης».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.