ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνέντευξη σε καναδική εφημερίδα

Οι τρύπες από σφαίρες στο γραφείο του Στουρνάρα… εξαφανίστηκαν!

Η Ελλάδα μπαίνει σε μια νέα εποχή υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο πλέον μισητός άνθρωπος στην Ελλάδα, που σήμερα δηλώνει ένας «χαρούμενος άνθρωπος».

Σε συνέντευξή του στην καναδική εφημερίδα The Globe and Mail που ξεκινά με την επισήμανση του συντάκτη, ότι οι τρύπες από τις σφαίρες στο γραφείο του Έλληνα υπουργού Οικονομικών έχουν εξαφανιστεί, δηλώνει πως «το χρέος είναι υψηλό και θέλουμε να το μειώσουμε ώστε οι ετήσιες πληρωμές να χαμηλώσουν και η εξοικονόμηση να κατευθυνθεί για περισσότερες επενδύσεις και ανάπτυξη».

«Η Ελλάδα μπαίνει σε μια νέα εποχή, έτσι κι εγώ ξεφορτώθηκα τις τρύπες από τις σφαίρες», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών από το γραφείο του, που βλέπει στην Πλατεία Συντάγματος η οποία έμοιαζε με το ground zero στις ταραχές του έζησε η χώρα την περίοδο 2010 – 2012.

Όπως αναφέρεται, ο Γ. Στουρνάρας παραδέχεται ότι έγινε ο πλέον μισητός άνθρωπος στην Ελλάδα με τα μέτρα που έλαβε, αλλά σήμερα είναι ένας «χαρούμενος άνθρωπος», καθώς η ύφεση τελειώνει και ο ιδιωτικός τομέας αρχίζει να προσλαμβάνει αντί να απολύει.

Βέβαια ο υπουργός επισημαίνει πως τίποτε δεν τελείωσε ακόμη. «Χρειαζόμαστε απελπισμένα επενδύσεις και ανάπτυξη για να ρίξουμε την ανεργία. Πρέπει να μεταφέρουμε πόρους από την εξυπηρέτηση χρέους στην ανάπτυξη».

Ο Γ. Στουρνάρας λέει ότι υπάρχουν πολλές επιλογές για τη μείωση του χρέους. Όμως, επέκταση των λήξεων, μείωση επιτοκίου ή «κούρεμα» είναι οι τρεις βασικές, γράφει ο αρθρογράφος θυμίζοντας το PSI.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών εκτιμά ότι η Ελλάδα έχει το ηθικό δικαίωμα να διαπραγματευτεί νέα μείωση χρέους. «Αυτό που θέλουμε είναι μια αναγνώριση των θυσιών των ανθρώπων, των μεγάλων θυσιών σε όρους μείωσης εισοδήματος και απασχόλησης. Θέλουμε όμως μια στήριξη που δεν θα πλήξει τους εταίρους μας, αυτούς που κρατούν το χρέος».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.