ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Και αμφίπλευρη διεύρυνση

Ιδρυτικό συνέδριο στη ΝΔ ζητά ο Παναγιωτόπουλος

Ο πρώην υπουργός της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής ιδρυτικού συνεδρίου στη Νέα Δημοκρατία. «Μπορεί να χρειαστεί και αυτό (σσ: ένα ιδρυτικό συνέδριο). Εάν με ρωτάτε προσωπικά, θα το ευχόμουν. Σας το λέω ευθέως», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε πως πιστεύει «σε μια αμφίπλευρη διεύρυνση της ΝΔ, όχι μόνο προς το Κέντρο, αλλά και προς τα δεξιά της. Χωρίς όμως να εγκαταλείπει τις βασικές αρχές του καραμανλισμού, με βάση τις οποίες ιδρύθηκε. Άρα, άνθρωποι που έχουν σχέση με τον φυλετισμό, με τη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό, δεν μπορούν να είναι κοντά μας. Αλλά άνθρωποι που ανήκουν στη δημοκρατική Δεξιά ή πρεσβεύουν τις αρχές του νεοσυντηρητισμού, ασφαλώς μπορούν να πυκνώσουν τις τάξεις της ΝΔ».

Μιλώντας στον «Βήμα FM», τόνισε ακόμη πως «πρέπει να υπάρξει ένα μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης που δεν θα έχει μόνο ως στόχο τη δημιουργία μιας νέας προεδρικής πλειοψηφίας για να βγάλουμε Πρόεδρο μόνο και να αποφύγουμε τις εκλογές. Αυτός δεν είναι στρατηγικός στόχος. Ο στρατηγικός στόχος θα πρέπει να είναι στην πολιτική ζωή και στην κοινωνία να είναι η ΝΔ εκείνη που θα διαμορφώσει το σχέδιο εξόδου από την κρίση, τη μεταμνημονιακή περίοδο».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.