ΕΛΛΑΔΑ

Χαλάει ο καιρός

Καταιγίδες και χαλάζι

Βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά, οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με βροχές και καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές, ενώ δεν αποκλείεται κυρίως στα δυτικά και βόρεια να συνοδεύονται και από τοπικές χαλαζοπτώσεις. Βελτίωση από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές και χαλαζοπτώσεις κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική Πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στην κεντρική - ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και βαθμιαία στη δυτική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων αναμένεται από τις βραδινές ώρες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες οι οποίες δεν αποκλείεται να είναι κατά τόπους ισχυρές και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Βελτίωση από τις βραδινές ώρες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα νοτιοδυτικοί με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά λίγες νεφώσεις οι οποίες στην ανατολική στερεά και κυρίως στη Θεσσαλία θα είναι κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν και εκεί βροχές και καταιγίδες. Οι καταιγίδες δεν αποκλείεται να είναι κατά τόπους ισχυρές και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Βελτίωση τις βραδινές ώρες.

Άνεμοι: στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νοτιά νοτιοδυτικοί με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά τις Κρήτης οπού θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη θα είναι κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.