ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεταξύ κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ

Κόντρα για το λιμάνι

«Κακόγουστη προπαγάνδα υπέρ της COSCO και σε βάρος των δημοσίων συμφερόντων στο λιμάνι του Πειραιά», χαρακτηρίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας και η Ένωση Λιμενεργατών Αρχιεργατών του ΟΛΠ, την επίσκεψη του Έλληνα και του Κινέζου πρωθυπουργού στον Προβλήτα ΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ), θυγατρική εταιρεία της COSCO.

Στην ανακοίνωση καταγγέλλουν ότι «είναι η τρίτη φορά που ο Έλληνας πρωθυπουργός επισκέπτεται τις εγκαταστάσεις της COSCO, χωρίς να μπει στον κόπο να επισκεφθεί, ούτε μία φορά, τον δημόσιο ΟΛΠ» και επιπλέον σημειώνουν πως έχει γίνει πρόσκληση προς την κυβέρνηση να κάνει μία αποτίμηση της τετράχρονης παρουσίας της COSCO στο λμάνι του Πειραιά.

«Αντ' αυτού η ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός συμμετέχει σε φιέστες, οι οποίες το μόνο που κάνουν είναι να παρουσιάζουν μία ψεύτικη εικόνα για τα οφέλη του ελληνικού Δημοσίου και να μεγιστοποιούν τις δήθεν επενδύσεις, προωθώντας έτσι τα συμφέροντα της κινεζικής πλευράς», υποστηρίζεται στην ανακοίνωση.

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-κυβέρνησης

«Για μία ακόμη φορά, τέταρτη μέσα σε 14 μήνες, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αυτήν τη φορά μαζί με τον Κινέζο πρωθυπουργό, Λι Κετσιάνγκ, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, για να πανηγυρίσει την "εντυπωσιακή αύξηση των εμπορευματικών όγκων" και να μοιράσει μερικές χιλιάδες θέσεις εργασίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «ψεύδεται και προπαγανδίζει, διότι στην COSCO εργάζονται ήδη περίπου 1.000 Έλληνες και τόπος εργασίας τους είναι το Κερατσίνι και ο σταθμός εμπορευματοκιβωτίων και όχι το Λιμάνι του Πειραιά». «Αυτές τις ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ ας αρκεστεί στην κριτική που δέχεται ακόμη και από την τελευταία του φράξια», πρόσθεσε η Σ. Βούλτεψη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.