ΕΛΛΑΔΑ

Τεστ DNA σε ξανθό παιδάκι

Νέα υπόθεση «μικρής Μαρίας» στη Ρόδο

Την ταυτότητα ενός κατάξανθου αγοριού ηλικίας ενάμιση έτους που κρατούσε αθίγγανη και ζητιάνευε στην πλατεία Κύπρου στη Ρόδο, αναζητούν οι διωκτικές αρχές της περιοχής μας.

Το μωρό έχει ήδη μεταφερθεί με εντολή της αρμόδιας Αντεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας, καθώς σε βάρος της μητέρας αθίγγανης έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για έκθεση και της έχει αφαιρεθεί η επιμέλεια!

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν τις προηγούμενες ημέρες κάτοικοι εντόπισαν την αθίγγανη Ρουμανικής καταγωγής να ζητιανεύει στην πλατεία Κύπρου.

Το γεγονός που έκανε εντύπωση ήταν ο τρόπος συμπεριφοράς της ΡΟΜΑ προς το μικρό αγόρι, το οποίο δεν δίσταζε ακόμη και να χτυπήσει καθώς έκλαιγε!
Παράλληλα διαπιστώθηκε πως η ίδια αθίγγανη είχε έρθει και στο νησί μας και πριν από ένα χρόνο και τότε ζητιάνευε στο ίδιο σημείο!

Ακολούθησε καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ενώ παράλληλα ενημερώθηκε και η αρμόδια Αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Χθες η Ρουμάνα αθίγγανη συνελήφθη και σε βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για έκθεση σε κίνδυνο του μωρού και επαιτεία, ενώ παράλληλα της αφαιρέθηκε και η επιμέλεια του μικρού αγοριού.

Το παιδί σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι κατάξανθο με μάτια χρώματος γαλάζιου ανοικτού γεγονός που έχει προκαλέσει ερωτηματικά σχετικά με την καταγωγή του. Για αυτό και η αρμόδια Αντεισαγγελέας ζήτησε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί αν το παιδί ανήκει στην οικογένεια της Ρουμάνας ΡΟΜΑ ή έχει τελεστεί το αδίκημα της αρπαγής.

Στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας έχει ζητηθεί να γίνει εξέταση DNA, να προσκομιστούν όλα τα ληξιαρχικά έγγραφα της οικογένειας της Ρουμάνας αλλά και τα όποια έγγραφα υπάρχουν από νοσοκομείο της πρωτεύουσας στο οποίο φέρεται να γέννησε η αθίγγανη το μικρό αγόρι.

Σημειώνεται πως βάση των ίδιων πληροφοριών η αθίγγανη είναι παντρεμένη έχει άλλα δύο παιδιά ηλικίας 3 και 5 ετών αντίστοιχα, ενώ βρίσκεται και στον 7ο μήνα κυήσεως.
Πάντως η ίδια φέρεται να ισχυρίζεται πως το παιδί είναι δικό της και πως στην περιοχή μας ήρθε για να «δουλέψει» λίγους μήνες το καλοκαίρι.

Χθες το μεσημέρι η αθίγγανη κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου Ρόδου για να εκδικαστεί η υπόθεση της έκθεσης και επαιτείας όμως επειδή απουσίαζαν ουσιώδεις μάρτυρες η δίκη αναβλήθηκε για την ερχόμενη Παρασκευή 20 Ιουνίου.

Πηγή : rodiaki.gr

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Johnny p. 0:25 15/06/2014

    Οσο αφήνουν να έρχονται ρομά από τα Βαλκάνια,αυτά θα συμβαίνουν συνέχεια.Δεν φτάνουν οι υπόλοιποι λαθρομετανάστες έχουμε και τους γύφτους από τις γειτονικές χώρες.Αυτοί που κυβερνούν δεν βλέπουν ότι μας έχουν διαλύσει την ζωή με την ελεύθερη είσοδο σε όλες τις μαφίες και όλα τα αποβράσματα που αφήνουν και μπαίνουν στην χώρα;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.