ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον 35 οι νεκροί

Νέο λουτρό αίματος στο Ιράκ

Σε βίαια επεισόδια στο Ιράκ, την Τρίτη, τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και ιατρικές πηγές.

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 43 τραυματίστηκαν από ένα βομβαρδισμό στη Φαλούτζα, ανακοίνωσε ένας γιατρός του νοσοκομείου της πόλης.

Ο βομβαρδισμός σημειώθηκε το μεσημέρι και έπληξε μια αγορά, την έδρα της τοπικής κυβέρνησης και τα περίχωρα του νοσοκομείου, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου στην πόλη.

Η Φαλούτζα, όπως και τομείς της πόλης Ράμαντι, 40 χιλιόμετρα πιο δυτικά, δεν βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ιρακινών αρχών από τις αρχές Ιανουαρίου.

Ο ιρακινός στρατός βομβαρδίζει τακτικά την πόλη και έχει εξαπολύσει πολλές χερσαίες επιχειρήσεις για να την ανακαταλάβει.

Ο στρατός έχει ανακοινώσει ότι στόχος των βομβαρδισμών είναι κρησφύγετα των ανταρτών, όμως κάτοικοι και οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ότι οι πολίτες είναι τα κύρια θύματα.

Αλλού στο Ιράκ, 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν από διάφορες επιθέσεις, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας και ιατρικές πηγές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.