ΚΟΣΜΟΣ

Στις 19 Ιουνίου

Ο Χουάν Κάρλος δεν θα είναι παρών στην ορκωμοσία του γιου του

Ο απερχόμενος μονάρχης της Ισπανίας Χουάν Κάρλος δεν θα παραβρεθεί στην ορκωμοσία του γιου του Φιλίππου, όπως ανακοίνωσε το παλάτι, καθώς επιθυμεί να δώσει μεγαλύτερο ρόλο στο νέο βασιλιά.

Πάντως ο Χουάν Κάρλος θα συνοδεύσει τον Φίλιππο και τη βασίλισσα Λετίθια όταν θα χαιρετούν τους κατοίκους της Μαδρίτης από το μπαλκόνι του παλατιού, επεσήμανε ένας εκπρόσωπος.

Ο 76χρονος βασιλιάς της Ισπανίας ανακοίνωσε στις 2 Ιουνίου την απόφασή του να παραιτηθεί από τον θρόνο έπειτα από 39 χρόνια.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος, 46 ετών, θα τον διαδεχθεί και θα ορκιστεί ενώπιον των βουλευτών και των γερουσιαστών, οι οποίοι θα έχουν ψηφίσει ως τότε έναν νόμο που να επιτρέπει στον Χουάν Κάρλος να παραιτηθεί.

Στην τελετή, που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουνίου το πρωί στο κοινοβούλιο, θα είναι παρόντες η νέα πριγκίπισσα διάδοχος Λεονόρ, 8 ετών, η αδελφή της Σοφία, η βασίλισσα Σοφία, η μεγαλύτερη αδελφή του Φίλιππου πριγκίπισσα Ελένα, καθώς και οι δύο αδελφές του Χουάν Κάρλος Πιλάρ και Μαργκαρίτα.

Απούσα από την τελετή θα είναι και η πριγκίπισσα Κριστίνα, η οποία κατηγορείται για απάτη και ξέπλυμα χρήματος στο πλαίσιο μιας έρευνας εναντίον του συζύγου της.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.