Neo

Ο Κούλογλου και η πολιτική της δημοσιογραφίας

Ο Neo σας ενημέρωσε χθες στο κείμενο με τίτλο «Οι διαδικτυακές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ»  για την κριτική που δέχεται ο πρώτος επιλαχών ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφος, Στέλιος Κούλογλου για διάφορα ρεπορτάζ που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του, το tvxs.gr, και αφορούν στα εσωτερικά της Κουμουνδούρου.

Το γεγονός ότι η εν λόγω ιστοσελίδα δημοσιοποίησε το κείμενο των «53» στο οποίο ασκείται κριτική στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και τις επιλογές της, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, καθώς ο δημοσιογράφος κατηγορήθηκε ότι δημοσιοποιεί κείμενα και διεργασίες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν προορίζονται για τα φώτα της δημοσιότητας.

Μάλιστα, ο επίσης υποψήφιος ευρωβουλευτής και δημοσιογράφος Γιώργος Κυρίτσης εξαπέλυσε βολές κατά του συναδέλφου του, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μία δημόσια σύγκρουση, μέσω facebook, των δύο δημοσιογράφων και... συνυποψηφίων στο ίδιο ψηφοδέλτιο.

Η αρχή έγινε όταν ο Κυρίτσης (που είναι ένας από τους «53») έγραψε στον λογαριασμό του στο facebook:

«Σχετικά με τη δημοσίευση εσωτερικού κειμένου του ΣΥΡΙΖΑ από την ιστοσελίδα TVXS: Όταν είσαι σε ένα κόμμα (πχ πρώτος επιλαχών ευρωβουλευτής) και περνάνε από τα χέρια σου εσωτερικά κομματικά κείμενα, δεν τα δημοσιεύεις στο ιδιωτικό σου σάιτ για να κερδίσεις επισκεψιμότητα ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο. Οφείλεις, ως στέλεχος του κόμματος να σεβαστείς την εμπιστευτικότητα ή να ζητήσεις σχετική άδεια για να δημοσιεύσεις ένα κείμενο που απευθύνεται στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Η Αυγή, το Κόκκινο, το Left, ήξεραν επίσης να πουλήσουν μούρη ή να κάνουν εσωκομματική μικροπολιτικη με μια "δημοσιογραφική επιτυχία", αλλά δεν το έκαναν. Δηλαδή, αν ένας υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δούλευε πχ στα Νέα, ή στο Μέγκα θα μπορούσε να δίνει τα κομματικά έγγραφα στον Ψυχάρη ή στον Πρετεντέρη και να κάνει επιτυχίες».

Η απάντηση του Κούλογλου -στην οποία ο δημοσιογράφος χαρακτηρίζει τον Κυρίτση ως «έναν στο facebook» έχει ως εξής:

«Η επιχείρηση "Ζήτω το 3,5% μας, έξω οι ξένοι εισβολείς" σε πλήρη εξέλιξη. Τελευταίο δείγμα αυτό που ένας έγραψε στο facebook και (όσοι αναρωτιούνται ακόμη αν ο ΣΥΡΙΖΑ νίκησε ή όχι στις εκλογές) αναδημοσίευσαν:

''Σχετικά με τη δημοσίευση εσωτερικού κειμένου του ΣΥΡΙΖΑ από την ιστοσελίδα TVXS: Όταν είσαι σε ένα κόμμα (πχ πρώτος επιλαχών ευρωβουλευτής) και περνάνε από τα χέρια σου εσωτερικά κομματικά κείμενα, δεν τα δημοσιεύεις στο ιδιωτικό σου σάιτ για να κερδίσεις επισκεψιμότητα ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο. Οφείλεις, ως στέλεχος του κόμματος να σεβαστείς την εμπιστευτικότητα ή να ζητήσεις σχετική άδεια για να δημοσιεύσεις ένα κείμενο που απευθύνεται στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Η Αυγή, το Κόκκινο, το Left, ήξεραν επίσης να πουλήσουν μούρη ή να κάνουν εσωκομματική μικροπολιτικη με μια "δημοσιογραφική επιτυχία", αλλά δεν το έκαναν. Δηλαδή, αν ένας υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δούλευε π.χ. στα Νέα, ή στο Μέγκα θα μπορούσε να δίνει τα κομματικά έγγραφα στον Ψυχάρη ή στον Πρετεντέρη και να κάνει επιτυχίες;''

1. Ο ΣΥΡΙΖΑ μου έκανε την τιμή να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του, αλλά ούτε "είμαι σε ένα κόμμα", ούτε πολύ περισσότερο "στέλεχος του κόμματος". Από την αρχή δηλώθηκε ότι είμαι και παραμένω ανεξάρτητος συνεργαζόμενος και με αυτή την ιδιότητα ψηφίστηκα από την Κεντρική Επιτροπή που ενέκρινε τις υποψηφιότητες.

2. Επειδή δε το Tvxs επίσης δεν είναι κομματικό όργανο, συνεχίζει και θα συνεχίσει να κάνει την δουλειά του, ανακαλύπτοντας ντοκουμέντα και δημοσιεύοντας ρεπορτάζ ή κείμενα που έχουν ενδιαφέρον(και ενδιαφέρει τι γίνεται στην αξιωματική αντιπολίτευση) όπως το περί ου ο λόγος κείμενο. Κάθε νοήμων άνθρωπος μπορεί να αντιληφθεί γιατί ενώ το κείμενο είχε διαρρεύσει από διάφορα σάιτ έως τα γραφεία της ΝΔ αυτό που ενόχλησε είναι η δημοσιοποιηση από το Tvxs».

Μια ωραία ατμόσφαιρα εκεί στην Κουμουνδούρου...

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.