ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πόλεμος» για το κλείσιμο της Βουλής

Ο ΣΥΡΙΖΑ περιμένει τα «νέα μέτρα»

Η εκτίμηση πως τυχόν νέα μέτρα θα οδηγήσουν τη δικομματική κυβέρνηση σε οριστική τροχιά αποδρομής και θα αναδείξουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως «κυβέρνηση εν αναμονή» αποτελεί κοινό τόπο στην Κουμουνδούρου.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Έτσι, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιμένουν τα νέα μέτρα και ήδη επιχειρούν, με απανωτές ανακοινώσεις, να αναδείξουν τις πρόσθετες επιβαρύνσεις για τους πολίτες, που δεν αποκαλύφθηκαν… πριν τις Ευρωεκλογές. Μόλις προχθές, ο Αλέξης Μητρόπουλος προέβη σε πολλές εμφανίσεις στα ΜΜΕ για να τονίσει την επερχόμενη μείωση σε επικουρικές και κύριες συντάξεις, ενώ στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι το αιφνίδιο κλείσιμο της Βουλής χθες προοιωνίζεται «σκληρά» νομοσχέδια, που θα ακυρώσουν στην πράξη την κυβερνητική επιχειρηματολογία περί «μετάβασης της χώρας στην εποχή της ανάκαμψης».

Νομοσχέδια

Στο πλαίσιο αυτό, εκτός των μειώσεων των συντάξεων, τις οποίες υπερπροβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, η αξιωματική αντιπολίτευση αναμένει σειρά νομοσχεδίων που θα δοκιμάσουν την κυβερνητική συνοχή και θα προκαλέσουν πρόσθετη πολιτική φθορά στην κυβέρνηση. Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει το δύσκολο νομοσχέδιο για την «μικρή ΔΕΗ», για το οποίο ήδη καταγράφονται αντιδράσεις βουλευτώων της συμπολίτευσης, ενώ η Κουμουνδούρου σχεδιάζει πολιτικό… πόλεμο μέχρις εσχάτων αναφορικά με το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό και τις παραλίες. Σαν να μην έφταναν αυτά, στην Κουμουνδούρου προετοιμάζουν «θερμό καλοκαίρι» για την κυβέρνηση και σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τη μείωση των περιθωρίων κέρδους στα φαρμακεία, που αναμένεται να έρθει στη Βουλή «πακέτο» με την νομοθετική πρωτοβουλία για την πρόσβαση των ανασφάλιστων σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Καταγγελίες για παραγραφή

Εντωμεταξύ, χθες, η αξιωματική αντιπολίτευση «σήκωσε», δια της Ζωής Κωνσταντοπούλου και άλλη μία, όχι αμελητέα, διάσταση του «λουκέτου» στην Ολομέλεια της Βουλής: την παραγραφή τυχόν αδικημάτων των προηγούμενων κυβερνήσεων. «Με το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής και την «κήρυξη της λήξης των εργασιών της Β' Συνόδου της ΙΕ Βουλευτικής Περιόδου», θα συμβούν τα εξής», επισήμανε η κ. Κωνσταντοπούλου, συνεχίζοντας: «Οι πρώην Πρωθυπουργοί Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμος, ο πρώην και νυν Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Ε. Βενιζέλος και πλείστοι Υπουργοί και Υφυπουργοί των Κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, εμπλεκόμενοι στις υποθέσεις του Μνημονίου, του PSI, των εξοπλιστικών και των υποβρυχίων, της λίστας Λαγκάρντ κλπ, που σήμερα έχουν βουλευτική ή/και υπουργική ιδιότητα, θα κοιμούνται (και θα ψηφίζουν) πιο ήσυχοι, αφού θα μπορούν να ισχυρίζονται ότι παραγράφηκαν οι κατηγορίες που συνδέονται με τις δεκάδες δικογραφίες, που εκκρεμούν στη Βουλή προς εξέταση για την περίοδο 2009-2012, διότι, με το προεδρικό διάταγμα κηρύσσεται «το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της επόμενης (από την περίοδο 2009-2012) βουλευτικής περιόδου» (άρθρο 86 Συντάγματος- Νόμος περί Ευθύνης Υπουργών)».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.