Neo

Ο ΣΥΡΙΖΑ θρηνεί τον γέροντα Μωυσή!

Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί άνοιγμα προς την Εκκλησία, προκειμένου να προσεγγίσει όλα τα κοινά που χρειάζεται για να αναδειχθεί πρώτο κόμμα είναι γνωστό. Ωστόσο, χθες, η Κουμουνδούρου… μάλλον το παράκανε, καθώς εξέφρασε τα θερμά της συλλυπητήρια προς τον ηγούμενο της μονής Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους, για τον θάνατο του μοναχού Μωυσή. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του αρμόδιου για τα θρησκευτικά θέματα βουλευτή Γιάννη Αμμανατίδη και του συντονιστή θρησκευμάτων, Μάκη Λυκόπουλου, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον γέροντα Μωυσή, με μακροσκελή επιστολή στην οποία γίνεται αναφορά στην προσωπικότητα και το έργο του γέροντα. Μάλιστα, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο μακαριστός Μωυσής «υπήρξε συνεχιστής της μακράς παράδοσης των Αθωνιτών λογίων, που με τη γραπτή και προφορική μαρτυρία τους μετέφεραν στον κόσμο όψεις της αγιορείτικης πνευματικότητας και βοήθησαν στη γνωριμία με την Αγιώνυμη Πολιτεία».

Αναλυτικά η επιστολή προς τον ηγούμενο της Αθωνικής Μονής αναφέρει τα εξής:

«Πανοσιολογιώτατε,

Δεχθείτε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για την εκδημία του μακαριστού Γέροντα Μωυσή Αγιορείτη, ο οποίος κοσμούσε τις τάξεις της σεβάσμιας αδελφότητάς σας ως Γέροντας της Καλύβης Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου της Ι. Σκήτης Αγίου Παντελεήμονος.

Ο μακαριστός υπήρξε συνεχιστής της μακράς παράδοσης των Αθωνιτών λογίων, που με τη γραπτή και προφορική μαρτυρία τους μετέφεραν στον κόσμο όψεις της αγιορείτικης πνευματικότητας και βοήθησαν στη γνωριμία με την Αγιώνυμη Πολιτεία.

Θα παραμείνει στη μνήμη μας χάρη στο πλούσιο συγγραφικό και κηρυγματικό έργο του.

Mε σεβασμό και εκτίμηση

Αμανατίδης Γιάννης,

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Α΄ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ -Υπεύθυνος Κ.Ο. για τα Θρησκεύματα

Λυκόπουλος Μάκης, Υπεύθυνος Θεματικής Θρησκευμάτων»

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.