ΚΟΣΜΟΣ

Ορκίζεται την Πέμπτη ο Φίλιππος

Υπέγραψε την παραίτησή του ο Χουάν Κάρλος

Την παραίτησή του υπέγραψε ο βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, παραδίδοντας τα σκήπτρα στο γιο του Φίλιππο Στ΄, ο οποίος ανακηρύσσεται νέος μονάρχης της χώρας και ορκίζεται αύριο Πέμπτη.

Ο 76χρονος βασιλιάς, ο οποίος ήταν πολύ συγκινημένος αλλά συγκρατούσε τα δάκρυά του, υπέγραψε το νόμο ενώπιον του Φιλίππου -τον οποίο έπειτα αγκάλιασε- και ενώπιον όλων των μελών της βασιλικής οικογένειας, κατά τη διάρκεια μιας τελετής στο Βασιλικό Ανάκτορο της Μαδρίτης.

Ο Χουάν Κάρλος διέσχισε την επιβλητική αίθουσα για να πάει να υπογράψει το νόμο με τον οποίο τερματίζεται η 39χρονη παραμονή του στον θρόνο, κατά τη διάρκεια της οποίας η Ισπανία πέρασε από τη δικτατορία του Φράνκο στη δημοκρατία.

Ο Χουάν Κάρλος γύρισε προς τις πολυθρόνες όπου τον περίμεναν χειροκροτώντας τον η σύζυγός του Σοφία, ο Φίλιππος και η σύζυγός του Λετίθια, που θα ανακηρυχθεί βασίλισσα, και αγκάλιασε το γιο του.

Η Λετίθια δεν άφησε στιγμή από τα μάτια της τις δύο της κόρες, που κάθονταν πιο πέρα μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας: Τη Λεονόρ, 8 ετών, που θα γίνει αύριο η νεότερη διάδοχος της Ευρώπης και την αδελφή της Σοφία, 7 ετών.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, επικύρωσε μετά τον βασιλιά το νόμο, ο οποίος παρουσιάστηκε σε ένα πίνακα με χρυσές λεπτομέρειες.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.