ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Βγήκε από το κώμα, αλλά οι γιατροί...

Ποιες οι πιθανότητες να επανέλθει ο Σουμάχερ

Το γεγονός ότι ο Σούμι βγήκε από το κώμα αποτέλεσε μια πολύ καλή είδηση για την πορεία της υγείας του και έδωσε μια κάποια χαρά στον κόσμο που παρακολουθεί την κατάστασή του και αγωνιά για αυτόν. Ωστόσο, οι γιατροί δεν είναι αισιόδοξοι ότι θα επανέλθει, θεωρώντας απίθανο να δούμε έναν Σουμάχερ όπως ήταν πριν τις 29 Δεκεμβρίου του 2013, την ημέρα που είχε το ατύχημα στις Άλπεις. Με άκρα μυστικότητα η μεταφορά του στη Λωζάνη.

Το ξύπνημα του Μίκαελ Σουμάχερ από το σχεδόν εξάμηνο κώμα έκανε αρκετό κόσμο να πιστεύει πως η περιπέτεια υγείας του θρυλικού πιλότου της Formula 1 θα έχει αίσια έκβαση. Δυστυχώς οι γιατροί νοσοκομείου της Μαδρίτης δεν βλέπουν τα πράγματα με το ίδιο μάτι. Όπως δήλωσε στη Marca ο δόκτορ Λέι, ελάχιστες αντίστοιχες περιπτώσεις έχουν καταφέρει να επανέλθουν σε φυσιολογικές συνθήκες ζωής. Το μεγάλο χρονικό διάστημα που πέρασε στο κρεβάτι της εντατικής ίσως είναι ένας παράγοντας καταδικαστικός για τον Γερμανό, με τον γιατρό να χαρακτηρίζει την πιθανότητα να επανέλθει εξαιρετικά απίθανη...

Ο νευρολόγος Λέι, του νοσοκομείου της Μαδρίτης είπε σχετικά: «Θα είναι φοβερό να επανέλθει. Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας υποθέσεις σαν αυτές του Κούμπιτσα ή του Λάουντα. Το να επιστρέψει στην φυσιολογική ζωή θα είναι κάτι περισσότερο από απίθανο». Σύμφωνα με τον Λέι, τα χρήματα δεν μπορούν να εξασφαλίσουν στον Σουμάχερ τη δυνατότητα να κάνει ολικό come back και να επιστρέψει στη ζωή που ζούσε πριν το ατύχημα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι οικονομικοί πόροι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, σίγουρα θα βοηθήσουν, δεν μπορούν όμως να εξασφαλίσουν κάτι παραπάνω. Αυτό που έχει σημασία είναι η εγκεφαλική βλάβη. Τα χρήματα μπορούν να εξασφαλίσουν ένα καλό δωμάτιο σε νοσοκομείο ή περισσότερους φυσιοθεραπευτές. Δεν μπορούν όμως να αγοράσουν κανένα θαύμα...».

Μεταφορά στη Λωζάνη με άκρα μυστικότητα

Ο πρωταθλητής της F1, ο οποίος μεταφέρθηκε τη Δευτέρα από την Γκρενόμπλ της Γαλλίας στη Λωζάνη της Ελβετίας, είχε τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του, που οργανώθηκε με συνθήκες μεγάλης μυστικότητας και τον περισσότερο χρόνο είχε ανοικτά τα μάτια του, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ελβετικής εφημερίδας Blick. Η εφημερίδα εντόπισε την εταιρεία που πραγματοποίησε τη μεταφορά με ασθενοφόρο της και ο διευθυντής της επιβεβαίωσε το γεγονός χωρίς να δώσει καμία πληροφορία για την επιχείρηση.

Η μεταφορά του Μίκαελ Σουμάχερ οργανώθηκε από την οικογένειά του σαν επιχείρηση μυστικών υπηρεσιών, αναφέρεται στο δημοσίευμα. Η εταιρεία που αναλαμβάνει τη μεταφορά ασθενών υπέγραψε συμβόλαιο για τη μεταφορά ασθενούς από τη Γκρενόμπλ χωρίς να γνωρίζει για ποιόν επρόκειτο, αφού είχε δηλωθεί ψεύτικο όνομα. Το μέλη του προσωπικού του ασθενοφόρου υποχρεώθηκαν να απενεργοποιήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα όταν αντίκρισαν το πρόσωπο του Σουμάχερ, ο οποίος εμφανίσθηκε πολύ αδυνατισμένος μετά τις 170 ημέρες νοσηλείας του.

Ο Σουμάχερ δεν μίλησε, αλλά επικοινωνούσε με τους τραυματιοφορείς με νεύματα κατά τη διάρκεια της διαδρομής μήκους 200 χιλιομέτρων ανάμεσα στη Γκρενόμπλ και τη Λωζάνη. Η οικογένειά του ευχαρίστησε από την ιστοσελίδα της «για τη θετική τους ενέργεια όλους όσοι διαβίβασαν τις ευχές τους για καλή ανάρρωση στον Μίχαελ. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτό ήδη έχει βοηθήσει».

 

Ο Μίχαελ Σουμάχερ βρίσκεται από τη Δευτέρα στο Centre Hospitalier Universitaire Vaudois της Λωζάνης, ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία της Ελβετίας, με διακεκριμένους ειδικούς στη νευρολογία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.