ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις 30 Ιουνίου η εκκαθάριση των Ε9

Πότε θα έρθουν τα εκκαθαριστικά για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων

Καλοκαιρινή φοροκαταιγίδα...

Τον Ιούνιο τα περιμέναμε τον Ιούλιο θα ξεκινήσει τελικά η αποστολή προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων των εκκαθαριστικών σημειωμάτων για την πληρωμή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων.

Ο λόγος της μικρής αυτής καθυστέρησης είναι ότι σύμφωνα με τους νεότερους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών η εκκαθάριση των φετινών δηλώσεων Ε9 θα γίνει στις 30 Ιουνίου αντί για τις 18 Ιουνίου που ήταν η αρχική προθεσμία. Τόσο η παράταση της προθεσμίας υποβολής των εντύπων Ε9 από τους ιδιοκτήτες όσο και τα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο TAXIS και σχετίζονται με τον μεγάλο αριθμό φορολογικών δηλώσεων που υποβάλλονται τις τελευταίες μέρες, επέβαλαν την παράταση της ημερομηνίας εκκαθάρισης των δηλώσεων ακινήτων (Ε9), συνεπώς και της έναρξης της διαδικασίας αποστολής των εκκαθαριστικών σημειωμάτων πληρωμής του φόρου.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και η ρύθμιση για την παράταση της υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος. Η αρχική προθεσμία έληγε στις 30 Ιουνίου αλλά θεωρείται αδύνατον να ολοκληρωθεί ως τότε η διαδικασία από το σύνολο των φορολογουμένων. Οπότε εξετάζεται η προθεσμία να παραταθεί για το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Υποθέτω ότι θα ειδοποιηθούμε ηλεκτρονικά, πράγμα που δεν έχει γίνει έως τώρα, τουλάχιστον σε μένα. Αν η ημερομηνία πληρωμής 1ης δόσης είναι τέλος Ιουλίου, αυτή είναι ανάγκη να παραταθεί. Λόγω του θέρους πολλοί λείπουν από τα σπίτια τους και δεν έχουν όλοι e-mail στον τόπο διακοπών τους. Ασε που σε πολλούς το ειδοποιητήριο θα πάει στο λογιστή τους.
    Νομίζω όμως ότι πρέπει τα ειδοποιητήρια να σταλούν και ταχυδρομικά στο σπίτι του καθενός, με πρώτη δόση τέλος Αυγούστου ή αργότερα. Αλλοιώς θάπρεπε τα ειδοποιητήρια να έχουν ήδη αποσταλεί. Εχει αποσταλεί κανένα??

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.