ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ένας Έλληνας και δύο αλλοδαποί

Προφυλακιστέοι άλλοι τρεις για το καράβι της ηρωίνης

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 32χρονος Έλληνας, ο 47 Ιρανός και ο Ινδός-μέλος του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου «NOOR ONE», που μετέφερε την ποσότητα των 2 τόνων και 120 κιλών ηρωίνης στη χώρα μας.

Ο 32χρονος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, ασκεί το επάγγελμα του τεχνίτη, αρνήθηκε τόσο οποιαδήποτε γνώση του φορτίου, που φέρεται να μετέφερε, όσο και ότι είναι μέλος του κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών. Απέδωσε, μάλιστα, την εμπλοκή του στην όλη υπόθεση σε καθαρά τυχαία περιστατικά. Επίσης, ο Ιρανός, ο οποίος φέρεται να έχει κομβικό ρόλο στην υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι δεν γνώριζε το φορτίο που μετέφερε το πλοίο και όταν ρώτησε του είπαν: «εσύ μην ανακατεύεσαι, αυτά που μεταφέρεις δεν είναι επικίνδυνα για τους ανθρώπους». «Είχα ανάγκη τα χρήματα καθώς έχω τέσσερα παιδιά και είμαι πάμφτωχος» φέρεται να υποστήριξε.

Από την πλευρά του, ο Ινδός, ο οποίος είναι μέλος του πληρώματος του πλοίου, φέρεται να έχει δηλώσει σε ανακριτή και εισαγγελέα ότι δεν γνώριζε το φορτίο του πλοίου και του είχαν πει ότι το δεξαμενόπλοιο θα ερχόταν στην Ελλάδα για επισκευή.

Στην εισαγγελία Πειραιά, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, οδηγήθηκαν η 53χρονη διαχειρίστρια του πλοίου «NOOR ONE», ο πλοίαρχος και ο Α' μηχανικός, αναφορικά με τους 18 τόνους λαθραίου καυσίμου που βρέθηκε στο πλοίο το οποίο μετέφερε τη μεγάλη ποσότητα ηρωίνης στη χώρα.

Οι τρεις αφού απολογήθηκαν για το καύσιμο που βρέθηκε στο πλοίο χωρίς παραστατικά, οδηγήθηκαν εκ νέου στο λιμεναρχείο Ελευσίνας, όπου κρατούνται και θα προσαχθούν εκ νέου αύριο στα δικαστήρια Πειραιά προκειμένου να απολογηθούν για την ποσότητα ηρωίνης που μετέφερε το πλοίο.

Συνολικά 14 άτομα εμπλέκονται στην υπόθεση εντοπισμού της δεύτερης ποσότητας ηρωίνης σε αποθήκη στο Κορωπί, βάρους 986 κιλών και 600 γραμμαρίων. Συγκεκριμένα, δέκα μέλη του πληρώματος, ένας Τούρκος υπήκοος με βελγικό διαβατήριο, ένας 47χρονος Ιρανός και δύο Έλληνες, ένας 32χρονος άνδρας και μια 53χρονη γυναίκα που φέρεται ως η εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας. Τα πέντε μέλη του πληρώματος, ο Τούρκος υπήκοος με το βελγικό διαβατήριο και η 53χρονη γυναίκα που φέρεται ως διαχειρίστρια της πλοιοκτήτριας εταιρείας αναμένεται να απολογηθούν αύριο.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.