ΥΓΕΙΑ

Για να καλυφθούν τα κενά

Προσλήψεις 2.800 γιατρών και νοσηλευτών

Στην πρόσληψη 2.800 ατόμων στην πλειονότητά τους γιατρούς και νοσηλευτές προχωρά το υπουργείο Υγείας προκειμένου να καλύψει τα κενά που υπάρχουν.

Ο αρμόδιος υπουργός Μάκης Βορίδης αναγνώρισε ότι υπάρχει θέμα υποστελέχωσης και ανάγκη να γίνουν «αρκετές παρεμβάσεις στο σύστημα υγείας».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι θα γίνουν 2.800 προσλήψεις. Από αυτές οι 200 θα αφορούν το ΕΚΑΒ και οι υπόλοιποι θα μπουν στο σύστημα υγείας. «Είναι γιατροί και νοσηλευτές ή και άλλες ειδικότητες που καλύπτουν τις ανάγκες. Με την έννοια αυτή θα βελτιώσουν την κατάσταση».

Σε ό,τι αφορά το κόστος για την κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών τόσο για τη νοσοκομειακή όσο και για τη φαρμακευτική περίθαλψη ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι το πρώτο σκέλος αφορά 75 εκατ. ευρώ και έχει ήδη ενσωματωθεί στον προϋπολογισμό.

Για τη φαρμακευτική κάλυψη το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και ο ΕΟΠΥΥ εκτιμούν ότι «αυτή είναι μία δαπάνη που δεν θα ξεπεράσει, έτσι το διατυπώνει, τα 340 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «έχουμε κάνει μία πρόβλεψη ώστε 100 εκατομμύρια ευρώ να βρεθούν από τη φαρμακευτική δαπάνη».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.