ΕΛΛΑΔΑ

Προϋποθέσεις για τη 2η δόση από τον ΟΓΑ

Πρώτα φορολογική δήλωση και μετά οικογενειακό επίδομα

Για  να χορηγηθεί η 2η δόση του οικογενειακού επιδόματος, απαραίτητη προϋπόθεση για είναι οι δικαιούχοι να υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση και την αίτηση Α21. Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του διοικητή του ΟΓΑ, Ξενοφώντα Βεργίνη, υπολογίζονται σε περίπου 700.000 οικογένειες που περιμένουν να λάβουν το οικογενειακό επίδομα, αλλά θα πρέπει πρώτα να υποβάλλουν φορολογική δήλωση.

Σημειώνεται ότι η πρώτη δόση χορηγήθηκε τις ημέρες του Πάσχα και, χωρίς την υποβολή φορολογικής δήλωσης, οι δικαιούχοι δεν θα λάβουν καμία από τις επόμενες τρεις δόσεις. Υπενθυμίζεται ότι το οικογενειακό επίδομα δίνεται σε οικογένειες από ένα παιδί και άνω με εισοδηματικά κριτήρια. Το υπουργείο Οικονομικών έχει διευκρινίσει ότι το ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών δεν προσμετράται στο καθαρό ετήσιο εισόδημα, άρα απαλλάσσεται από το φόρο εισοδήματος. Επίσης, το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων, απαλλάσσονται από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Σε ό,τι αφορά το έντυπο Α21, που συμπληρώνεται από τους δικαιούχους μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, μπορεί να υποβληθεί μόνο ηλεκτρονικά στο www.gsis.gr Μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ (www.oga.gr) θα μπορεί ο ενδιαφερόμενος να παρακολουθήσει την πορεία της αίτησής του.

Τα νέα οικογενειακά επιδόματα χορηγούνται εφόσον ο δικαιούχος κατοικεί ή διαμένει μόνιμα και συνεχώς την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα, φορολογείται στην Ελλάδα και τα εξαρτώμενα τέκνα βρίσκονται στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.