ΚΟΣΜΟΣ

Λευκοί άνδρες οι περισσότεροι εργαζόμενοι

Ρατσιστικές και σεξιστικές οι προσλήψεις στην Google

Στη δημόσια παραδοχή ότι η διοίκησή της κάνει διακρίσεις ως προς τις προσλήψεις προέβη η Google.

Όπως αναφέρεται σε άρθρο της εφημερίδας «Το Βήμα», από τους εργαζόμενους που απασχολεί η Google στις ΗΠΑ, περίπου το 70% είναι άνδρες και το 61% του συνόλου ανδρών και γυναικών είναι λευκοί.

Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Λάζλο Μποκ, δήλωσε χαρακτηριστικά «για να το πούμε απλά, η Google απέχει πάρα πολύ από τον στόχο της, που είναι μία επιχείρηση με διαφοροποιημένο στελεχιακό δυναμικό»

Η σχετική έκθεση παρέχει ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη σύνθεση του συνόλου των εργαζομένων: Στους μηχανικούς μόλις το 17% είναι γυναίκες, ενώ το ποσοστό των λευκών φτάνει το 60%. Οσο για τα διευθυντικά πόστα, τα ποσοστά είναι ακόμη πιο απογοητευτικά, αφού μόλις το 21% των διευθυντών είναι γυναίκες και μόλις το 28% είναι έγχρωμοι ή Λατινοαμερικάνοι.

Θέλοντας να απολογηθεί αλλά και να δικαιολογηθεί, η εταιρεία κατηγορεί έμμεσα το αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα, αφού, μόλις το 18% των γυναικών πτυχιούχων στις ΗΠΑ έχουν ειδίκευση στην πληροφορική, ενώ το ποσοστό για έγχρωμους και Λατινοαμερικάνους, πέφτει στο 5%.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.