ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με ανοιχτή διαδικασία»

Σαχινίδης: «Ηγέτης της Κεντροαριστεράς από τη βάση»

Ο ηγέτης της Κεντροαριστεράς πρέπει να προκύψει από τη βάση με ανοικτή διαδικασία, δηλώνει ο Φίλιππος Σαχινίδης.

Θέμα ηγεσίας στην Κεντροαριστερά και εμμέσως στο ΠΑΣΟΚ, θέτει ο κ. Σαχινίδης.

«Το ερώτημα ποιος θα ηγηθεί της προσπάθειας για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς δεν θα το θέσω εγώ. Θα το θέσει η κοινωνική βάση, που θα αντιπροσωπευθεί στο Συνέδριο, όπου θα αξιολογηθούν τα προγράμματα, τα πρόσωπα, ο ηγέτης και η ηγετική ομάδα. Και ο ηγέτης πρέπει να προκύψει από τη βάση με ανοικτή διαδικασία, που αποτελεί κεκτημένο του χώρου μας», δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής».

Τονίζει ότι πρέπει να γίνει ξανά πλειοψηφική δύναμη ο χώρος της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας και σημειώνει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να προτείνει τον διχασμό και όχι τη συναίνεση που είναι προϋπόθεση για την οριστική έξοδο από την κρίση. Πεποίθησή μου είναι ότι η κρίσιμη συμμαχία για την επανένωση της κοινωνίας, η συμμαχία "δημιουργών και αδυνάτων", μπορεί να γίνει μόνο από την αναγεννημένη ελληνική σοσιαλδημοκρατία».

Για τον Γ. Παπανδρέου, ο κ. Σαχινίδης λέει πως «ο καθένας μπορεί να αξιολογήσει τις απόψεις του, όπως αυτός δημοσίως τις διατυπώνει».

Εξάλλου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Ντόλιος, μιλώντας την Παρασκευή στον ραδιοσταθμό «Βήμα» δήλωσε πως η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ «εκλέγεται από τη βάση και όχι από το συνέδριο. Θα πρέπει το συνέδριο να αποφασίσει και στη συνέχεια να προσφύγουμε στη βάση».

Σημείωσε δε πως «σε στρατηγική συμμαχία του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει την υπέρβαση να την κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όσο δεν την κάνει, τότε αυτή δεν μπορεί να πάρει σάρκα και οστά. Υπάρχουν δυνάμεις στον ΣΥΡΙΖΑ καθαρά σοσιαλδημοκρατικές και θα πρέπει να μιλήσουμε για τη σοσιαλδημοκρατία... Και στον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να μιλήσουν».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.