ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Και στην Ελλάδα

Σε «ψηφιακά πορτοφόλια» θα μετατρέπονται τα έξυπνα κινητά

Έως τις αρχές του 2016, αναμένεται να εφαρμόζονται και στην Ελλάδα, οι ανέπαφες συναλλαγές, μέσω έξυπνων κινητών που θα μετατρέπονται σε «ψηφιακά πορτοφόλια».

 

Ο καταναλωτής δε θα χρειάζεται πλέον να έχει μαζί του πιστωτικές κάρτες, αφού οι συναλλαγές του θα ολοκληρώνονται με το «διάβασμα» της συσκευής του τηλεφώνου του από τα ειδικά τερματικά.

Σύμφωνα με Τα Νέα, οι τράπεζες και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας εργάζονται προς την κατεύθυνση αυτή.

Το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα πληρωμής των αγορών μέσω κινητού, έχουν ξεκινήσει η Vodafone και η Alpha Bank, σε συνεργασία με τη Visa Europe και τη First Data, ενώ το προσεχές διάστημα αντίστοιχα πιλοτικά προγράμματα θα «τρέξουν» και οι άλλοι δύο πάροχοι κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η Cosmote πρόκειται να ξεκινήσει σε συνεργασία με την Eurobank και τη MasterCard, την πιλοτική λειτουργία των αγορών μέσω κινητού τηλεφώνου, ενώ στο ίδιο πλαίσιο αναμένεται να συνεργαστεί και η Wind με την Τράπεζα Πειραιώς και τη MasterCard.

Τα βασικά μοντέλα που εξετάζονται για την εφαρμογή του ...ψηφιακού πορτοφολιού στη χώρα μας, είναι δύο:

* Η χρησιμοποίηση της κάρτας SIM του smartphone για την διασφάλιση των συναλλαγών.

* Η τεχνολογία εξομοίωσης των καρτών (host card emulation – HCE) όπου τα στοιχεία της κάρτας και των συναλλαγών θα φιλοξενούνται στο cloud, αντί της κάρτας SIM. Πρόκειται για το μοντέλο όπου ουσιαστικά δεν απαιτείται η εμπλοκή των παρόχων κινητής τηλεφωνίας. Όμως, οι προδιαγραφές γι' αυτό το μοντέλο δεν έχουν ακόμη καθοριστεί πλήρως.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.