ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεκτρονικά

Σήμερα η εκλογή του νέου πρύτανη στο ΑΠΘ

Το νέο πρύτανη του μεγαλύτερου ακαδημαϊκού ιδρύματος της Ελλάδας καλούνται να επιλέξουν σήμερα οι εκλέκτορες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με τη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας (σύστημα Ζευς του υπουργείου Παιδείας).

Οι υποψήφιοι.

Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε στις 9.00 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 17.00 το απόγευμα, ενώ τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα.

Δικαίωμα ψήφου έχουν περισσότεροι από 2.000 καθηγητές και λέκτορες, ενώ μόνο σε περίπτωση που δεν υπάρξει απόλυτη πλειοψηφία οι εκλογές θα επαναληφθούν την επόμενη μέρα, Παρασκευή 13 Ιουνίου.

Υποψήφιοι είναι ο καθηγητής Νανοτεχνολογίας, Στέργιος Λογοθετίδης, ο καθηγητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Περικλής Μήτκας, και ο καθηγητής του τμήματος Χημείας, Γιάννης Παπαδογιάννης.

Σημειώνεται ότι ανήμερα των πρυτανικών εκλογών στο ΑΠΘ θα εκδικαστεί από το ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης της απόφασης του Συμβουλίου του Ιδρύματος, σύμφωνα με την οποία έγινε η προεπιλογή των τριών από τους πέντε ενδιαφερόμενους για την υποψηφιότητα. Την προσφυγή στο ΣτΕ κατέθεσε ο καθηγητής του τμήματος Χημείας, Ανδρέας Γιαννακουδάκης, ο οποίος αποκλείστηκε από την υποψηφιότητα.

Ωστόσο, θεωρείται απίθανο να ανακοινωθεί  σήμερα η απόφαση του ΣτΕ.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.