ΕΛΛΑΔΑ

Ρυθμίσεις μετά το Βατερλώ για να κοπούν λιγότεροι

Συμψηφισμός βαθμών τριών μαθημάτων στην Α' Λυκείου

Στη διευκρίνηση ότι προάγονται οι μαθητές της Α' Λυκείου που έχουν αποτύχει σε Φυσική, Χημεία ή Βιολογία, με την προϋπόθεση ότι με τον συμψηφισμό των βαθμών στα τρία μαθήματα ξεπερνούν τη βάση του 10,προχώρησε το υπουργείο Παιδείας.

Έτσι κάποιοι μαθητές ου είχαν αποτύχει σε Φυσική, Χημεία ή Βιολογία, μπορεί να προαχθούν και να γλιτώσουν τις επαναληπτικές του Σεπτέμβρη, εάν στον συμψηφισμό της βαθμολογίας των τριών μαθημάτων πιάνουν τη βάση του 10.

Σύμφωνα με την οδηγία που έστειλε η Ομάδα Υποστήριξης my school του υπουργείου, πρέπει να γίνεται συμψηφισμός Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας εάν ο μαθητής έχει αποτύχει σε κάποιο από αυτά τα μαθήματα.

Στην οδηγία σημειώνεται: «Μέχρι τώρα στις Φυσικές Επιστήμες, αν ο μαθητής σε ένα από τα κλαδικά μαθήματα (Φυσική, Χημεία, Βιολογία) είχε βαθμό κάτω από τη βάση, τότε παραπεμπόταν στο μάθημα. Πλέον, αν σε ένα από αυτά τα μαθήματα έχει βαθμό κάτω από τη βάση, αλλά ο βαθμός του μαθήματος 'Φυσικές Επιστήμες' (που προκύπτει από αυτά τα 3 κλαδικά μαθήματα) είναι πάνω από τη βάση, τότε ο μαθητής προάγεται.»

 

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. vaggelhs 19:04 24/05/2015

    Simfono me auta pou les gt kai gw pou egrafa me trapeza thematwn emina stin idia taksi to ypourgio entaksi ektos apo tin karekla prepei na kitaksi kai ligw emas ta paidia kai oxi MONO autous pou vgazoun 20

  2. Ας σοβαρευτεί λίγο το Υπουργείο. Λειτουργεί ως ντήλερ των φροντιστηρίων και έχει κάνει τα παιδιά πειραματόζωα μιας κατάφωρης αδικίας. Το «Νέο Λύκειο» ας μετονομαστεί σε «ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΕ». Με σκοπό να μείνουν αγράμματοι οι μαθητές και να μην τελειώνουν το λύκειο,κατάφερε να τρομοκρατήσει τους καθηγητές (οι οποίοι ενδιαφέρονται μόνο για την τσέπη τους) και να κατακρεουργήσουν τους μαθητές. Δεν είναι μόνο η τράπεζα θεμάτων, είναι όλο το νέο λύκειο μια οικονομική μπούρδα τροϊκανής ιδεολογίας και μια ευκαιρία να αποκαλυφθεί η αποτυχία του εκπαιδευτικού συστήματος. Καθηγητής που κόβει 10% των μαθητών του πρέπει να κριθεί ουσιαστικά ανίκανος και να πάει σπίτι του. Το υπουργείο οφείλει να καταργήσει όλη αυτή την παράνοια, διαφορετικά ας μετονομαστεί σε υπουργείο παραπαιδείας και συμφερόντων.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.