ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις πρώτες θέσεις οι τράπεζες της Κίνας

Στα 920 δισ. δολάρια τα κέρδη των 1.000 μεγαλύτερων τραπεζών

Στα επίπεδα - ρεκόρ των 920 δισ. δολαρίων ανήλθαν τα κέρδη των χιλίων μεγαλύτερων τραπεζών του κόσμου πέρυσι, καταγράφοντας αύξηση 23%, σύμφωνα με τη σχετική κατάταξη που δημοσίευσε το περιοδικό The Banker.

trapezes

Οι κινεζικές τράπεζες κατέγραψαν προ φόρων κέρδη ύψους 292 δισ. δολαρίων ή το 32% των παγκόσμιων κερδών.

Στις πρώτες θέσεις της κερδοφορίας βρίσκονται η Βιομηχανική και Εμπορική Τράπεζα της Κίνας (Industrial and Commercial Bank of China, ICBC), η Κατασκευαστική Τράπεζα της Κίνας (China Construction Bank), η Αγροτική Τράπεζα της Κίνας (Agriculture Bank of China) και η Bank of China.

Οι τράπεζες στις ΗΠΑ είχαν συνολικά κέρδη ύψους 183 δισ. δολαρίων, με επικεφαλής την Wells Fargo, η οποία εμφάνισε κέρδη 32 δισ. δολαρίων.

Οι τράπεζες της Ευρωζώνης είχαν μόλις το 3% των παγκόσμιων κερδών έναντι 25% που είχαν πριν από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, σύμφωνα με το περιοδικό.

Οι ιταλικές τράπεζες έχασαν συνολικά 35 δισ. δολάρια πέρυσι, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση μεταξύ όλων των χωρών. Οι ιαπωνικές τράπεζες σημείωσαν κέρδη 64 δισ. δολαρίων ή το 7% των παγκόσμιων κερδών, ακολουθούμενες από τις καναδικές, γαλλικές και αυστραλιανές τράπεζες (με κέρδη 39 δισ. δολαρίων για κάθε χώρα), τις βραζιλιάνικες τράπεζες (26 δισ. δολάρια) και τις βρετανικές (22 δισ. δολάρια).

Εν τω μεταξύ, η κινεζική ICBC διατήρησε τη θέση της ως η ισχυρότερη τράπεζα στον κόσμο, με βάση το ύψος των κεφαλαίων της. H China Construction Bank ανέβηκε στη δεύτερη από την πέμπτη θέση, ακολουθούμενη από την JPMorgan, τη Bank of America και την HSBC.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.