ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παγκοσμίως

Στην Ελλάδα η δεύτερη μεγαλύτερη πτώση των τιμών στις κατοικίες

Τη δεύτερη μεγαλύτερη υποχώρηση σε ολόκληρο τον κόσμο κατέγραψαν στο τέταρτο τρίμηνο του 2013 οι τιμές κατοικιών στην Ελλάδα.

Τα άκρως ανησυχητικά στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου παρουσίασε χθες, το Παγκόσμιο Παρατηρητήριο Τιμών Κατοικιών.

Σύμφωνα με αυτά, η πτώση των τιμών κατοικιών στην Ελλάδα ξεπέρασε το 7%, ενώ πάνω από την Ελλάδα, με πτώση –8% βρέθηκε μόνον η Ινδία.

Αντίθετα, ανάμεσα στις 51 χώρες που περιλαμβάνονται στον σχετικό πίνακα, μεγαλύτερη αύξηση στις τιμές των κατοικιών καταγράφηκε στις Φιλιππίνες και στο Χονγκ Κονγκ με ποσοστό που ξεπερνά το 10%.

Τα στοιχεία του Παγκόσμιου Παρατηρητήριου Τιμών Κατοικιών του ΔΝΤ καταδεικνύουν ότι οι τιμές κατοικιών σε σχέση με το συνολικό κόστος της ενοικίασης στην Ελλάδα αποκλίνουν κατά 16,3% σε σχέση με τον ιστορικό μέσο όρο.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ οι φούσκες ακινήτων έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά ανά χώρα και χρονική περίοδο, αλλά αυτό που έχουν κοινό είναι ότι προκαλούν ζημίες στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και στην πραγματική οικονομία.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.