ΚΟΣΜΟΣ

Για πρόεδρο της Κομισιόν

Στηρίζουν Γιούνκερ οι Σοσιαλδημοκράτες

Οι σοσιαλδημοκράτες αρχηγοί κυβερνήσεων χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης που πραγματοποιούν μία "άτυπη συνάντηση" στο Παρίσι συμφώνησαν να υποστηρίξουν τον πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου συντηρητικό Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ για πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά τόνισαν ότι αναμένουν άλλα ανώτατα αξιώματα της ΕΕ να δοθούν στους συμμάχους του κόμματός τους, δήλωσε σήμερα ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

"Οι σοσιαλδημοκράτες συμφωνούν ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα κέρδισε τις ευρωεκλογές και ότι ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ θα πρέπει να είναι ο επόμενος πρόεδρος της Κομισιόν, αλλά αναμένουμε άλλα αξιώματα να δοθούν στους σοσιαλδημοκράτες", είπε στους δημοσιογράφους ο Γκάμπριελ.

"Ο Μάρτιν Σουλτς (σ.σ πρώην πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και νυν πρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλιστών, επίσης υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν) είχε τη στήριξη όλων εδώ...για τη θέση του προέδρου των Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου", πρόσθεσε ο Γκάμπριελ.
Όπως είπε ο Γκάμπριελ, οι σοσιαλδημοκράτες συμφώνησαν ότι δεν θα πρέπει να τροποποιηθούν οι κανονισμοί της ΕΕ που μειώνουν τα δημόσια ελλείμματα, αλλά αυτοί θα πρέπει να εφαρμόζονται με ευελιξία ώστε να προωθούν την ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.