ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Ο Τζέι μου δίνει συγκλονιστική δύναμη»

Τι σκεφτόταν ο Σαμαράς, πριν εκτελέσει το πέναλτι

Τι δήλωσε ο Γιώργος Σαμαράς για την πρόκριση της Εθνικής, το πέναλτι που χάρισε τη νίκη και τον μικρό Τζέι από τη Σκωτία.

Ο Γιώργος Σαμαράς απάντησε στις ερωτήσεις του κόσμου μέσω του επίσημου καναλιού της Εθνικής από τη βάση της στο Αρακαζού της Βραζιλίας και αναφέρθηκε στη νίκη - πρόκριση της ομάδας, στις στιγμές πριν από την εκτέλεση του πέναλτι και στον μικρό Τζέι.

Αναλυτικά οι απαντήσεις του Γιώργου Σαμαρά:

 Πως άντεξες την πίεση της στιγμής; «Πολύ απλά γιατί δεν ένιωθα πίεση. Προσπάθησαν να κρατήσω τη συγκέντρωσή μου και το μυαλό μου όσο πιο καθαρό γίνεται για να μην έχω πίεση. Με βοήθησε πολύ ότι η μπάλα ήταν πολύ μακριά και έπρεπε να πάρω να την πάρω και μπορούσαν να κάνω ένα μπλοκ άουτ και γι’ αυτό δεν θυμάμαι τι μου είπαν εκείνη την ώρα οι συμπαίκτες μου. Έβλεπα μόνο την μπάλα. Ήξερα από πριν που θα το στείλω. Καμιά φορά όταν δεν έχεις αποφασίσει μπορεί να το χάσεις».

 Σκεφτόσουν κάτι πριν το πέναλτι; «Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν μπει η μπάλα μέσα. Πραγματικά δεν είχα άλλη σκέψη στο μυαλό μου. Κοιτούσα μόνο την μπάλα και τίποτα άλλο. Είδα κάτι στην αρχή που έκανε ο τερματοφύλακας αλλά το προσπέρασα».

 Σκεφτόσουν ότι είχες μια χώρα στην πλάτη σου; «Όχι, δεν το σκεφτόμουν. Την ώρα που κέρδισε πέναλτι για τα οποίοι δεν χωράει αμφιβολία κάποιοι ήρθαν με αγκάλιασαν και πανηγύρισαν τους είπε ηρεμία. Ήξερα ότι υπάρχει μια διαδικασία μέχρι το γκολ. Στο πέναλτι δεν την πήρα την μπάλα με το έτσι θέλω. Ήταν εντολή προπονητή πριν τον αγώνα. Και να προσθέσω ότι στο ματς με το Ισραήλ πριν από πολλά χρόνια δεν είχε παίξει ο Άγγελος Μπασινάς και ο Ότο Ρεχάγκελ είχε πει πριν το ματς ότι το πέναλτι θα το εκτελέσει όποιος αισθάνεται καλά. Το μόνο που θυμάμαι ήταν ο Σωκράτης που μου είπε ότι και να γίνει είμαστε μαζί μου. Ήταν ένα πέναλτι σαν όλα τα’ άλλα μέσα μου».

 Για τη μέχρι τώρα πορεία και εμφάνιση της Εθνικής: «Ξεκινήσαμε λίγο slow τις καλές μας εμφανίσεις. Θεωρώ ότι είχαμε καλή εμφάνιση με την Κολομβία αλλά το σκορ έγραψε 3-0. Υπήρχαν κάποια καλά στοιχεία της ομάδας αλλά και κάποια άσχημα. Προσπαθήσαμε να τα διορθώσουμε. Το κλειδί για την πρόκριση δεν ήταν το ματς με την Ακτή. Ήμουν σίγουρος ότι θα νικήσουμε. Τις κακοτυχίες που είχαμε τα λέω θετικά, εκτός από τους τραυματισμούς, γιατί δείχνει ότι θέλεις να επιτεθείς. Το ματς κλειδί ήταν με την Ιαπωνία. Μας αρέσουν τα δύσκολα. Να παίζουμε υπό πίεση».

 Για τον Τζέι και το πώς πανηγύρισε: «Είναι ανατριχιαστικό, συγκινητικό. Πραγματικά αυτό το παιδί μου δίνει τόσο πολύ δύναμη. Είναι απίστευτο. Δεν υπάρχουν λόγια για αυτό το παιδί. Νιώθω τόσο πολύ την αγάπη του».

 Για τη σελίδα που έχει δημιουργηθεί στο facebook για να πάει ο Τζέι στο Ρεσίφε: «Είμαστε ενήμεροι για τη σελίδα. Ενημερώθηκα χθες το βράδυ γιατί δεν έχω κανένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης και σήμερα το πρωί σε μι συνομιλία που είχα με τον κύριο Σαρρή είπαμε αν είναι εφικτό να κανονίσουμε να έρθει για να δει το ματς με την Κόστα Ρίκα. Αν δεν προλαβαίνουμε τότε ελπίζω να πάνε όλα καλά και να έρθει στον προημιτελικό. Θα επικοινωνήσουμε με τον πατέρα του παιδιού και στη συνέχεια θα κανονίσουμε όλες τις λεπτομέρειες. Θα υπογράψουμε όλοι οι παίκτες τη φανέλα της Εθνικής και τη στείλουμε στον Τζέι».

Για τους επικριτές της Εθνικής: «Δεν έχω πρόβλημα. Είναι κάποιοι που κάνουν τη δουλειά τους. Μπορούν να γράφουν το οτιδήποτε. Ο καθένας έχει μια άποψη. Δεν με ενοχλεί η κριτική. Μ’ ενοχλούν οι χαρακτηρισμοί και η κριτική που μπορεί να γίνει μπερδεύοντας τα αγωνιστικά με τα εξωαγωνιστικά. Το τι κάνει ο καθένας έξω από το γήπεδο δεν αφορά κανέναν. Είναι προσωπικό. Ας με κρίνει για 90 λεπτά, όσο είμαι στο γήπεδο. Όπως ξέρω εγώ το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να το ξέρει άλλος. Θα διαβάσω την κριτική αλλά νομίζω πως ξέρω καλύτερα το ποδόσφαιρο. Την πιο σκληρή κριτική την κάνω εγώ στον εαυτό μου.

Μετά από κάθε ματς κάθομαι με συμπαίκτες μου και βλέπουμε το ματς για να δούμε τα λάθη μας. Δεν περιμένω να μάθω από την εφημερίδα ή τα sites το πώς έπαιξα. Θα πουλήσει ή το πολύ καλά ή το πολύ κακό. Δεν υπάρχει αντικειμενική κριτική και γωνία των πραγμάτων δεν υπάρχει. Αλλά δεν υπάρχει ούτε στην Αγγλία και τη Σκωτία. Είναι το τι θα πουλήσει. Αλλά δεν μας επηρεάζουν εμάς. Προκριθήκαμε στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου και αντί να χαρούμε την πρόκριση, αντί να αγαπήσουμε αυτό που κάναμε ασχολούμαστε αν ήταν πέναλτι ή όχι. Από όλο το καλό αυτό ασχολούμαστε με το πέναλτι. Επειδή έχω χάσει κιλά τώρα στη Βραζιλία με φύσηξε ο αέρας και έπεσα κάτω…».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.