ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση με Ισπανούς ευρωβουλευτές

Τσίπρας: Να υπερβούμε το κατεστημένο της διαπλοκής

O Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των νεοεκλεγέντων βουλευτών του ισπανικού κόμματος Podemos. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στη συνεργασία που θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα Podemos σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι το κόμμα Podemos ήταν στην Ισπανία η μεγάλη έκπληξη στις τελευταίες Ευρωεκλογές καθώς πήραν 8% και, όπως σημείωσε «κατάφεραν να συγκεντρώσουν τη δυσαρέσκεια αλλά και την ελπίδα των αγανακτισμένων Ισπανών, που τα προηγούμενα χρόνια στις πλατείες της Μαδρίτης και των άλλων μεγάλων πόλεων δημιούργησαν αυτές τις τεράστιες διαδηλώσεις, ζητώντας να σταματήσει η λιτότητα και διεκδικώντας μια ζωή με αξιοπρέπεια».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι στην Ισπανία και στην Ελλάδα τα προβλήματα είναι κοινά και επισήμανε: «Συμφωνήσαμε πως ο αγώνας μας είναι κοινός και ότι πρέπει να συνδυάσουμε τις δράσεις μας, προκειμένου σε όλη την Ευρώπη να ξημερώσει μια μέρα αισιοδοξίας και προοπτικής για τους λαούς μας. Επιπλέον» όπως είπε «συμφωνήσαμε ότι είναι απαραίτητο και στις δυο χώρες, αλλά και στην Ευρώπη, νέες ιδέες και νέοι άνθρωποι να φέρουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στους θεσμούς, έναν νέο αέρα για τη σχέση πολιτών και πολιτικής».

Όπως εξήγησε στη συνέχεια «η πολιτική για εμάς δεν είναι επάγγελμα. Η πολιτική για εμάς είναι να εκπροσωπούμε τους αγώνες, τις αγωνίες των λαών μας, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων που στις χώρες μας βρίσκονται σε μια κατάσταση εξαθλίωσης, με την ανεργία στους νέους ανθρώπους και στις δυο χώρες να ξεπερνάει το 60%. Μια νέα γενιά πολιτικών που δεν θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική, προκειμένου να πάρουν σύνταξη από αυτή, αλλά θέλουν να φέρουν μέσα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς τον αέρα των κινημάτων, είναι απαραίτητο να ενισχυθεί όχι μόνο στις δυο χώρες μας, αλλά σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, προκειμένου να χτυπήσουμε και να υπερβούμε αυτό το κατεστημένο της πολιτικής διαπλοκής με την οικονομική εξουσία που έχει φέρει τους λαούς μας σε αυτή την εξαιρετικά δυσάρεστη θέση».

«Είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε την ευκαιρία να είναι εδώ μαζί μας η αντιπροσωπεία των νέων αυτών ευρωβουλευτών -όχι μόνο στην ηλικία αλλά και στις ιδέες και τον τρόπο συμπεριφοράς- που φέρουν κάτι πραγματικά νέο και βρίσκονται στην Ελλάδα αυτές τις μέρες για να ανταλλάξουμε εμπειρίες και να συντονίσουμε τη δράση μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.