ΚΟΣΜΟΣ

Επεισόδια στο Σάο Πάολο

Βία κατά διαδηλωτών πριν τη φιέστα του Μουντιάλ

Λίγο πριν την έναρξη του Μουντιάλ νέα σφοδρά επεισόδια σημειώθηκαν στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στο Σάο Πάολο. Διαδηλωτές που ζητούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και εναντιώνονται στην ακριβή διοργάνωση του Μουντιάλ, συγκρούονται με την αστυνομία.

 

Brazil WCup Protests

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να μπλοκάρουν την λεωφόρο που οδηγεί προς το στάδιο «Κορίνθιανς Αρένα» όπου θα διεξαχθεί ο εναρκτήριος αγώνας Βραζιλίας-Κροατίας, διαλύθηκαν ωστόσο από τους αστυνομικούς που έκαναν χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών.

vrazilia1

Ωστόσο οι σφοδρές συγκρούσεις συνεχίζονται στους δρόμους του Σάο Πάολο. Έχουν γίνει συλλήψεις διαδηλωτών και υπάρχουν και τραυματίες.

vrazilia 2

Σύμφωνα με το CNN, δύο δημοσιογράφοι του Αμερικανικού τηλεοπτικού σταθμού τραυματίστηκαν από την αστυνομία και ανάμεσά τους είναι και η Ελληνίδα παραγωγός του, Μπάρμπαρα Αβρανιτίδης.

APTOPIX Brazil WCup Transport Strike

Εξάλλου, έχουν προγραμματιστεί άλλες τέσσερις συγκεντρώσεις σε άλλες περιοχές του Σάο Πάολο, ενώ εντός των επόμενων ωρών, θα πραγματοποιηθούν και άλλες διαδηλώσεις στο Ρίο ντε Τζανέιρο και άλλες πέντε πόλεις της Βραζιλίας.

vrazilia 4

Το πρώτο ματς

Βραζιλία και Κροατία δίνουν την πρώτη μάχη του Μουντιάλ (23:00, ΝΕΡΙΤ).

Η Βραζιλία, ούσα η διοργανώτρια του Μουντιάλ, θέλει να ξεκαθαρίσει όσο το δυνατόν νωρίτερα με τον όμιλο και να περάσει στα νοκ άουτ παιχνίδια και φυσικά να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται για να αποδείξει ότι είναι το φαβορί της διοργάνωσης.

Στην αντίπερα όχθη, η Κροατία πάει για την έκπληξη απέναντι στο μεγαθήριο και ό,τι καταφέρει να πάρει από το αποψινό ματς θα είναι επιτυχία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.