ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα

Αφγανιστάν: 14 νεκροί από επίθεση ενόπλων σε λεωφορεία

Ένοπλοι σταμάτησαν δύο μικρά λεωφορεία που ταξίδευαν στο κεντρικό Αφγανιστάν και σκότωσαν τουλάχιστον 14 από τους επιβάτες, όπως ανακοίνωσαν Αφγανοί αξιωματούχοι.

Τοπικοί αξιωματούχοι στην απομονωμένη και ορεινή επαρχία Γορ δήλωσαν ότι οι περισσότεροι επιβάτες ανήκαν στη σιιτική μειονότητα των χαζάρων, όμως οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί από άλλη πηγή.

«Οι αντάρτες σταμάτησαν δύο μικρά λεωφορεία και αφού έλεγξαν την ταυτότητα των επιβατών ξεχώρισαν 14 από αυτούς από τους υπόλοιπους 32 και τους σκότωσαν», δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Σάγιεντ Άνουαρ Ραχμάτι.

Μεταξύ των νεκρών είναι τουλάχιστον τρεις γυναίκες και ένα τρίχρονο παιδί. Ο Σέντικ Σεντίκι εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών κατηγόρησε τους Ταλιμπάν για την επίθεση, λέγοντας ότι στόχος της ήταν «να τρομοκρατήσει τον λαό». Οι ίδιοι οι Ταλιμπάν αρνούνται ότι έχουν σχέση με την επίθεση.

«Το Ισλαμικό Εμιράτο καταδικάζει έντονα τους φόνους και θα προσπαθήσει να εντοπίσει και να τιμωρήσει τους δράστες», δήλωσε ο εκπρόσωπός του Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ.

Η μειονότητα των χαζάρων, που πιστεύεται ότι κατάγονται από τους Μογγόλους, υπέφερε πολύ υπό το καθεστώς των Ταλιμπάν. Πολλοί χαζάροι σκοτώθηκαν και τάφηκαν σε ομαδικούς τάφους ή τους έριξαν σε πηγάδια. Εξακολουθούν να καταγγέλλουν ότι η αρχές του Αφγανιστάν τους θεωρούν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.