ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενισχύθηκε η ανάπτυξη στις ΗΠΑ

Αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια της Fed

Να διατηρήσει αμετάβλητα τα βασικά της επιτόκια αποφάσισε η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed)  ενώ ταυτόχρονα  μειώνει περαιτέρω τις αγορές αξιόγραφων στις οποίες προβαίνει στο πλαίσιο της πολιτικής ποσοτικής χαλάρωσης που ασκεί.

Έπειτα από την ολοκλήρωση των διήμερων εργασιών της στην Ουάσινγκτον, η επιτροπή νομισματικής πολιτικής (FOMC) της Fed αποφάσισε, όπως εξάλλου αναμενόταν, να μειώσει κατά ακόμη 10 δισεκ. δολάρια τις ενέσεις ρευστότητας στην αμερικανική οικονομία σε μηνιαία βάση, που έχουν στόχο την τόνωση της δραστηριότητας.

Η Επιτροπή διατήρησε επίσης αμετάβλητο το επιτόκιο ημερησίου δανεισμού, κοντά στο μηδέν, στο επίπεδο δηλαδή όπου βρίσκεται από τα τέλη του 2008. Η αμερικανική κεντρική τράπεζα έχει δεσμευθεί πως τα επιτόκιά της θα μείνουν αμετάβλητα για «μια αξιοσημείωτη χρονική περίοδο» αφού τελειώσει το πρόγραμμα νομισματικής τόνωσης της οικονομίας το οποίο έχει θέσει σε εφαρμογή.

Η επιτροπή νομισματικής πολιτικής σημειώνει στην ανακοίνωσή της πως ο πληθωρισμός βρίσκεται κοντά στο ποσοστό-στόχο της, στο 2%.

Η Fed ανακοίνωσε αυτές τις αποφάσεις ενώ σημειώθηκε ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας το δεύτερο τρίμηνο: το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι το ΑΕΠ των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με ρυθμό 4% από τον Απρίλιο ως τον Ιούνιο.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.