ΕΛΛΑΔΑ

Απόφαση Λοβέρδου

Αντιδράσεις για τη νέα σχολή Αρχιτεκτονικής στα Ιωάννινα

Νέες σχολές σε ΑΕΙ ιδρύει ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, παρά τα γνωστά προβλήματα από την υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων.

Η απόφαση αφορά νέα σχολή Αρχιτεκτονικής -την έβδομη στη χώρα- στα Ιωάννινα και το νέο τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος στην Κοζάνη. Η απόφαση του υπουργού Παιδείας δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ της 23ης Ιουλίου.

Το σχέδιο του Ανδρέα Λοβέρδου, όμως, προκαλεί ήδη αντιδράσεις. Όπως γράφει η «Καθημερινή», οι πανεπιστημιακοί μιλούν για «αποφάσεις που υπηρετούν λαϊκίστικες, πελατειακές λογικές εκ μέρους της κυβέρνησης».

Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας δεν απαντά επί της ουσίας, περιοριζόμενο να «δείξει» προς την πλευρά του προκατόχου του υπουργού, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, λέγοντας ότι το σχέδιο «ήταν δρομολογημένο από την προηγούμενη ηγεσία».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. κ.ζ 10:08 29/07/2014

    Γειά σου Λοβέρδο μεγάλε κωλοτούμπα καί μεγάλε μεταρρυθμιστή.Υποτίθεται,ναί υποτίθεται ότι είσαι πανεπιστημιακός, μεανοιχτό μυαλό, οραματιστής καί καινοτόμος.Αλλά μπροστά στά ψηφαλάκια τίποτε άλλο δέν μετράει.Καί πάλι εύγε!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.