ΕΛΛΑΔΑ

Καλούν το υπουργείο Ανάπτυξης να ανοίξει τον διάλογο

Αντίθετη στις 52 Κυριακές η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας

Την αντίθεσή της στην απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας να επιτρέψει το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).

Σύμφωνα με την ΕΝΠΕ «σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που η αγορά επιχειρεί να βρει τρόπους να σταθεί στα πόδια της, τέτοιες αυθαίρετες αποφάσεις - παρά τα συμφωνηθέντα με τους παράγοντες της αγοράς - δεν ωφελούν αλλά βλάπτουν την όλη προσπάθεια».

Παράλληλα καλεί την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης να ξεκινήσει διάλογο με την ΕΣΕΕ ώστε να υπάρξει συμφωνία μεταξύ όλων των παραγόντων του κλάδου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός, υπογράμμισε ότι «η ανάπτυξη που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος δεν θα έρθει με τις προχειρότητες και τις αυθαίρετες προσεγγίσεις των ηγεσιών των Υπουργείων που έχουν τη συνευθύνη.

» Ο ειλικρινής διάλογος με όλους τους παράγοντες της αγοράς και η συναίνεση είναι απαραίτητοι όροι για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Με αποφάσεις στο «γόνατο» ανάπτυξη δεν επιτυγχάνεται».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.