ΚΟΣΜΟΣ

Βομβαρδίστηκε σχολείο

Ασύλληπτη σφαγή στη Γάζα-Στους 800 οι νεκροί

Μακραίνει δραματικά ο κατάλογος των θυμάτων από την ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας.

Δεκαπέντε Παλαιστίνιοι που είχαν βρει καταφύγιο σε ένα σχολείο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών σκοτώθηκαν  το απόγευμα της Πέμπτης σε βομβαρδισμό που εξαπέλυσε το Ισραήλ, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων στους 798 τη 17η ημέρα των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Γάζα, σύμφωνα με τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.

sfagi

Ο εκπρόσωπος τύπου των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών Άσραφ αλ Κούντρα έδωσε έναν απολογισμό 15 νεκρών και 200 τραυματιών σε ένα σχολείο της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για την αρωγή των Παλαιστίνιων προσφύγων (UNRWA) στο Μπέιτ Χανούν, στο βόρεια του παλαιστινιακού θύλακα, όπου φιλοξενούνταν άνθρωποι που είχαν πάει για να γλιτώσουν από τις εχθροπραξίες.

gaz

Ένας φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε ανάμεσα στα θύματα τις σορούς ενός μωρού ενός έτους και της μητέρας του στο νεκροτομείο του νοσοκομείου της Τζαμπαλίγια, κοντά στη Μπέιτ Χανούν.

Αργότερα, μία αεροπορική επιδρομή είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 7 ανθρώπων, «στην πλειονότητά τους παιδιών», σε μια περιοχή μεταξύ των πόλεων Ράφα και Χαν Γιούνες, στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, σύμφωνα με τον Κούντρα.

Πριν από λίγες ώρες ο βομβαρδισμός ενός τομέα που βρίσκεται πλησίον ενός νοσοκομείου στα ανατολικά της πόλης της Γάζας είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ένα άρρωστο παιδί και να τραυματιστούν 30 άνθρωποι, ενώ άλλοι 4 άλλοι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια αεροπορική επιδρομή στη Χαν Γιούνες.

Με τα θύματα αυτά ο αριθμός των νεκρών σε μία μόνο ημέρα στη Λωρίδα της Γάζας έφθασε τους 98. Τουλάχιστον 798 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 5.000 έχουν τραυματισθεί από την έναρξη της επιχείρησης «Προστατευμένη Παρυφή» την 8η Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Κούντρα.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.