ΚΟΣΜΟΣ

Ζήτησε από τους Κουβανούς «αποφασιστικότητα και αισιοδοξία»

Δέσμευση Κάστρο για επίλυση οικονομικών προβλημάτων της Κούβας

Ο πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο έκλεισε το Σάββατο την εξαμηνιαία σύνοδο του κοινοβουλίου στην Αβάνα με την υπόσχεση ότι θα επιλυθούν τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα της χώρας αλλά και με την υποσημείωση ότι στο νησί της Καραϊβικής παραμένουν οι οικονομικές δυσκολίες, καθώς οι μεταρρυθμίσεις οι οποίες γίνονται τα τελευταία έξι χρόνια δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

«Το αποτέλεσμα που έχει επιτευχθεί δεν μας ικανοποιεί, αλλά δεν μας αποθαρρύνει», είπε ο Κάστρο στην ομιλία του κατά το κλείσιμο της συνόδου του κοινοβουλίου. Ο πρόεδρος της Κούβας αναφέρθηκε ειδικά στην πενιχρή οικονομική ανάπτυξη 0,6% κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους η οποία αναγκάζει την κυβέρνηση να αναθεωρήσει προς τα κάτω την πρόβλεψη για ετήσια ανάπτυξη, από το προσδοκώμενο 2,2% στο σαφώς μειωμένο 1,4%.

«Παρά την αύξηση των μεταφορών, των επικοινωνιών, της γεωργίας, της βιομηχανίας ζάχαρης και του τουρισμού, ο τομέας των ορυχείων και η βιομηχανική παραγωγή έχουν μειωθεί, γεγονός που έχει επηρεάσει ουσιωδώς τις οικονομικές επενδύσεις», είπε ο Κάστρο.

Ο πρόεδρος της Κούβας πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ασχολείται με αυτή την περίπλοκη κατάσταση, και κάλεσε τους κουβανούς να παλέψουν «με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία για να αντιστρέψουν την κατάσταση και να ανακτήσουν ρυθμούς ανάπτυξης που θα εγγυώνται τη σοσιαλιστική ανάπτυξη» σε μια στέρεη βάση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.