ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Eraser και CCleaner

Δύο τρόποι για να διαγράψετε οριστικά ένα αρχείο από τον υπολογιστή σας

Έχετε κάποιο αρχείο στον υπολογιστή σας που θέλετε να διαγράψετε οριστικά; Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται κάτι περισσότερο από το να το επιλέξετε και να το σύρετε απλά στον «κάδο απορριμμάτων» στην επιφάνεια εργασίας σας.

Ο κάδος ανακύκλωσης του υπολογιστή αφαιρεί τα αρχεία μόνο από την επιφάνεια εργασίας ή από τον φάκελο που τα έχετε αποθηκεύσει. Ακόμα και αν αδειάσετε τον κάδο, διαγράφεται μόνο το εικονικό μονοπάτι που οδηγεί στα αρχεία αυτά. Το αρχεία συνεχίζουν να υπάρχουν στο σκληρό σας δίσκο, αλλά είναι πλέον πιο δύσκολο να αποκτηθεί πρόσβαση σε αυτά. Υπάρχουν ωστόσο ορισμένοι εύκολοι και αποτελεσματικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τα «ανεπιθύμητα» αρχεία δια παντός: κάνοντάς τα overwrite με άλλα δεδομένα (σκεφτείτε το σαν να μουτζουρώνετε λέξεις που είναι γραμμένες πάνω σε ένα κομμάτι χαρτί, μέχρι το κείμενο να μην είναι πλέον ευανάγνωστο).

To Eraser είναι ένα δωρεάν εργαλείο που σας επιτρέπει να επιλέξετε συγκεκριμένα αρχεία στον υπολογιστή σας, και να τα κάνετε overwrite, πριν τα διαγράψετε.

Αφού εγκαταστήσετε το πρόγραμμα, κάντε αριστερό κλίκ στο επιθυμητό αρχείο, πατήστε το εικονίδιο του Eraser και επιλέξτε erase. (Μπορείτε να επιλέξετε πόσες φορές θέλετε να γίνει overwrite ένα αρχείο. Συνήθως με 2 ή 3 overwrites θα είστε οκ).

Μόλις η διαδικασία ολοκληρωθεί, μπορείτε να ανακυκλώσετε το αρχείο, γνωρίζοντας ότι είναι πλέον σχεδόν αδύνατο να διαβαστεί. Μπορείτε επίσης να αναθέσετε στο Εraser να καθαρίσει τον κάδο απορριμμάτων σας ή να προγραμματίσετε κάποια αυτόματη εκκαθάριση, εάν έχετε μεγάλο όγκο πληροφοριών για διαγραφή.

Το CCleaner είναι ένα ακόμη δωρεάν εργαλείο που θα σας βοηθήσει να διαγράψετε από τον υπολογιστή οτιδήποτε θεωρείτε περιττό. Με το CCleaner μπορείτε να στοχεύσετε συγκεκριμένες περιοχές και εφαρμογές στον υπολογιστή σας – όπως τον κάδο ανακύκλωσης, το πρόγραμμα περιήγησής ή κάποιον φάκελο – και να καθαρίσετε τον χώρο από τυχόν διαγραμμένα αρχεία που δεν καταφέρατε να ξεφορτωθείτε σωστά.

Όπως και με το Eraser, μπορείτε να ρυθμίσετε το CCleaner ώστε να εκτελέσει συγκεκριμένο αριθμό overwrites πάνω σε κάποιο αρχείο, και στη συνέχεια να το διαγράψετε, απελευθερώνοντας κενό χώρο στον υπολογιστή σας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.