LIFESTYLE

Διαπρέπουν στο εξωτερικό

Ελληνίδες των πέντε Ηπείρων!

Είναι νέες, ωραίες και πάνω απ' όλα Ελληνίδες. Ξεχωρίζουν για το ταλέντο τους και τονίζουν ότι οφείλουν την επιτυχία στο ελληνικό κομμάτι του DNA τους.

Την ώρα που η Ολυμπία Βάλανς, ακολουθώντας τη μεγαλύτερη αδελφή της Χόλι αναρριχάται στο σταρ σύστεμ της Αυστραλίας παίζοντας με άνεση σε διπλό ταμπλό (στο μόντελινγκ και στην υποκριτική), η Έλι Αβράμ κάνει επίθεση στο Bollywood, η Αλέξα Ντάβαλος εμφανίζεται στη νέα ταινία για τη Νίνα Σιμόν και η Τρέισι Σπυριδάκος ξεκίνησε από τον Καναδά να κατακτήσει τον κόσμο μέσα από την εμφάνισή της στη σειρά του NBC «Revolution».

Με τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στη σειρά που υπογράφει ο μετρ των μεταφυσικών σίριαλ δράσης Τζέι Τζέι Εϊμπραμς, η Σπαρτιάτισσα στην καταγωγή Τρέισι Σπυριδάκος επαλήθευσε τα σχόλια που την ήθελαν από νωρίς «πολλά υποσχόμενη». Γεννημένη στο Γουίνιπεγκ του Καναδά από Έλληνες μετανάστες, η Τρέισι έζησε από τα τέσσερα χρόνια της στη Σκάλα Λακωνίας. Όταν ήταν εννέα επέστρεψε με την οικογένειά της στον Καναδά, διατηρώντας πάντως την ελληνική ταυτότητά της απολύτως ενεργή: μιλάει άψογα ελληνικά, δεν χάνει ποτέ την ευκαιρία να τονίσει την καταγωγή της και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή όταν οι κοινότητες Ελλήνων μεταναστών την προσκαλούν, όπως έγινε πριν από λίγες ημέρες στο Ελληνικό Φεστιβάλ του Λος Άντζελες. Το 2007, όταν νεαρή και άγνωστη μετακόμισε από την καναδική επαρχία στο πολύβοο Βανκούβερ αποφασισμένη να κάνει καριέρα στην υποκριτική, χρειάστηκε μόλις λίγες εβδομάδες για να κλείσει την πρώτη δουλειά της, έναν μικρό ρόλο στο επιτυχημένο σίριαλ «Supernatural», το οποίο σκηνοθετούσε ο Ερικ Κρίπκε. 

Η συνεργασία αυτή ήταν μάλλον το «κάρμα» της, αφού ο Κρίπκε είναι από τους δημιουργούς της σειράς «Revolution», η οποία έκανε τη φήμη της πανέμορφης Σπαρτιάτισσας να απογειωθεί. Μέχρι να μπει στο πλατό του «Revolution» (από φέτος προβάλλεται και στην Ελλάδα από το Star) η Τρέισι είχε ήδη πάρει μέρος ή και πρωταγωνιστήσει τόσο σε τηλεοπτικές σειρές όσο και σε κινηματογραφικές ταινίες. Σε μία από αυτές μάλιστα, το «The Boy She Met Online», γνώρισε και τον Joh Cor, με τον οποίο είναι αρραβωνιασμένη από το 2012.

tracy-spiridakos

Την ίδια στιγμή που η Τρέισι ζει το όνειρό της στο Λος Άντζελες, η Ελισάβετ Αβραμίδου Granlund (ή Eli Avram όπως είναι γνωστή) ζει το δικό της στην Ινδία. Γεννημένη στη Σουηδία, με πατέρα τον μουσικό Γιάννη Αβραμίδη και μητέρα τη Γαλλίδα ηθοποιό Μaria Granlund (οι δυο τους είναι μέλη του συγκροτήματος Ταξίμι που ταξιδεύει τους ελληνικούς ήχους στη βόρεια Ευρώπη) η Έλη αγάπησε τον ινδικό χορό στα 17 της και όπως φάνηκε, η αδυναμία της αυτή δεν ήταν καθόλου τυχαία. Αν και το πρώτο της βήμα στη showbiz το έκανε στη Στοκχόλμη, όπου πήρε μέρος σε κινηματογραφική παραγωγή, ο στόχος ήταν το Bollywood, γι' αυτό και το 2012 αποχαιρέτησε τη Σουηδία και έφτασε στην Ινδία με τη βαλίτσα της γεμάτη όνειρα, τα οποία γρήγορα έγιναν πραγματικότητα. Υπογράφοντας αρχικά με ένα πρακτορείο μοντέλων, κατάφερε στη συνέχεια να μπει στην ινδική τηλεόραση και πήρε τον πρώτο πρωταγωνιστικό ρόλο της στον κινηματογράφο το 2013, στο φιλμ «Mickey Virus», χωρίς καν να μιλάει τη γλώσσα!

avramidou

Τώρα πια το Bollywood τη λατρεύει, αναγνωρίζοντάς την ως τη νέα, μεγάλη σταρ του, ενώ η Αυστραλία έχει αρχίσει να ερωτεύεται μια άλλη θεά με ελληνικές ρίζες, την Ολυμπία Βάλανς, με μητέρα Ελληνίδα και πατέρα Σέρβο, η οποία, αφού έκανε καριέρα στο modeling, μπήκε και στο χώρο της υποκριτικής. Η 21χρονη καλλονή είναι εγγονή του Δημήτρη Γώγου, του ιδρυτή της εφημερίδας «Νέος Κόσμος», της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας για Έλληνες της Αυστραλίας, και έρχεται στην Ελλάδα για διακοπές. Ο ρόλος της στην πολυετή σειρά έχει ήδη συζητηθεί πολύ και όχι μόνο στην Αυστραλία, αφού και η Βρετανία ασχολείται μανιωδώς με την Ολυμπία.

Olympia-Valance

Εν τω μεταξύ, ακόμα μία εγγονή γνωστού Έλληνα κάνει άλματα στη showbiz. Η κούκλα Αλέξα Ντάβαλος είναι εγγονή του ηθοποιού Ρίτσαρντ Ντάβαλος, ο οποίος άρχισε την καριέρα του στο Χόλιγουντ τη δεκαετία του '50 δίπλα στον Τζέιμς Ντιν, στο φιλμ «Ανατολικά της Εδέμ».

alexa-davalos

Πρωταγωνιστώντας σε μία από τις πιο ακριβές και αισθητικά άψογες νέες σειρές, το γκανγκστερικό νουάρ «Mob City», που προβλήθηκε τη φετινή σεζόν από το δίκτυο TNT, η Αλέξα συνεχίζει την καριέρα της δυναμικά. Γεννημένη στο Παρίσι, με ύψος 1.73 και απίθανα μάτια, η Αλέξα δεν παραλείπει ποτέ να τονίσει την ελληνική καταγωγή της. «Είμαι Ελληνίδα» σημειώνει στην επίσημη ιστοσελίδα της. Έκανε το πρώτο της βήμα στη showbiz όταν ήταν τριών ετών, με τη συμμετοχή της στην τηλεταινία «Riviera», κάτι φυσικό, αφού και η μητέρα της Ελίζα Ντάβαλος είναι ηθοποιός. Μετά την εφηβεία της πέρασε με μεγάλη επιτυχία από το modelling, όπου συνεργάστηκε με κορυφαίους φωτογράφους, όπως ο Peter Lindbergh, ενώ το 2010 το άστρο της έλαμψε στην ταινία «Clash of the Titans», όπου είχε τον ρόλο της Ανδρομέδας.

 

Πηγή: www.neoskosmos.com

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.