ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν αποκλείεται η τρομοκρατική ενέργεια»

Εντοπίστηκαν συντρίμμια του αλγερινού αεροσκάφους

Ο πρόεδρος του Μαλί ανακοίνωσε απόψε ότι συντρίμμια του αεροσκάφους MD83 της Air Algerie, που κατέπεσε με 116 επιβάτες, εντοπίστηκαν σε μια ερημική περιοχή ανάμεσα στις πόλεις Αγκελόκ και Κιντάλ, στα βόρεια της χώρας.

«Μόλις με ενημέρωσαν ότι τα συντρίμμια βρέθηκαν μεταξύ του Αγκελόκ και του Κιντάλ», είπε ο πρόεδρος Ιμπραχίμ Μπουμπακάρ Κεϊτά, σε μια συνάντηση που είχε στο Μπαμακό με πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών  Λοράν Φαμπιούς δήλωσε από την πλευρά του ότι δεν μπορεί να αποκλείσει καμία θεωρία για την εξαφάνιση της πτήσης της Air Algerie που εκτελούσε το δρομολόγιο από την Ουαγκαντούγκου για το Αλγέρι μεταφέροντας 110 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα.

«Δεν μπορούμε, δεν πρέπει να αποκλείσουμε καμία υπόθεση αν δεν έχουμε στα χέρια μας όλα τα στοιχεία», είπε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό κανάλι France 2. Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου για μια πιθανή τρομοκρατική ενέργεια, επανέλαβε ότι δεν πρέπει να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο.

Στις έρευνες συμμετέχουν τέσσερις χώρες, το Μάλι, ο Νίγηρας, η Αλγερία και η Γαλλία. Το αεροσκάφος, τύπου MD-83, είχε ναυλώσει η αλγερινή αεροπορική εταιρεία Air Algerie από την ισπανική Swiftair.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.