ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Τα 12 σημεία που προτείνει η ΔΗΜΑΡ για διάλογο

Οι επιστολές Κουβέλη προς Τσίπρα, Βενιζέλο, Θεοδωράκη

Το «παρών» στον διάλογο για την Κεντροαριστερά, αλλά και στον διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαμόρφωση ενός προοδευτικού μπλοκ εξουσίας δίνει ο Φώτης Κουβέλης. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απέστειλε σήμερα δύο επιστολές με τις οποίες ζητεί να ξεκινήσει ο διάλογος για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου: μία προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και μία προς τους επικεφαλής των κομμάτων της Κεντροαριστεράς και, συγκεκριμένα, προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, προς τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, προς τον πρόεδρο της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα», Ανδρέα Λοβέρδο, προς την επικεφαλής της «Κοινωνικής Συμφωνίας», Λούκα Κατσέλη, αλλά και στα δύο κόμματα που προέκυψαν μετά την διάσπαση των Οικολόγων Πρασίνων.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο Φώτης Κουβέλης ζητεί την έναρξη διαλόγου για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς και την διαμόρφωση μίας προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας, ενώ διαβεβαιώνει ότι η ΔΗΜΑΡ προτίθεται να συμμετάσχει στον εν λόγω διάλογο χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αλλά με δεδομένη την πολιτική αυτονομία και τις προτάσεις της.

Επιστολή προς Κεντροαριστερά

Σε ό,τι αφορά στην Κεντροαριστερά, ο Φώτης Κουβέλης διαμηνύει προς τους Βενιζέλο, Θεοδωράκη, Κατσέλη, Λοβέρδου κ.α. πως ο ίδιος και το κόμμα του «είναι ανοιχτοί να συζητήσουμε με όλα τα κόμματα, τις κινήσεις και προσωπικότητες του χώρου». «Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις δυσκολίες και τις πραγματικότητες, που αφορούν στη συγκρότηση του χώρου της Κεντροαριστεράς και τις αποτυχημένες πρωτοβουλίες του παρελθόντος, τονίζουμε ότι ο διάλογος αυτός δεν πρέπει και δεν μπορεί να γίνει σε κενό πολιτικής», σημειώνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ζητώντας άμεση επανέναρξη του διαλόγου με τα κόμματα της Κεντροαριστεράς. «Πρέπει να καθίσουμε στο κοινό τραπέζι του διαλόγου με θεσμικό και οργανωμένο τρόπο. Η Δημοκρατική Αριστερά προσέρχεται με τις προτάσεις της, αναζητώντας τις αναγκαίες προγραμματικές συμπτώσεις και πολιτικές συμφωνίες. Το εγχείρημα της ανασυγκρότησης του χώρου είναι τώρα μπροστά μας. Υπάρχει προοπτική αρκεί να το αποφασίσουμε», σημειώνει ο Φώτης Κουβέλης.

Τι λέει στον Τσίπρα

Στην δεύτερη επιστολή του, προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ διαβεβαιώνει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως το κόμμα του είναι υπέρ του διαλόγου «για τη διαμόρφωση μίας προοδευτικής κυβέρνησης της χώρας, με εναλλακτικό προς τη Δεξιά σχέδιο». «Αποτελεί βαθιά πεποίθησή μας ότι αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι συμμαχίες με βαθιά προοδευτικό περιεχόμενο. Με πολιτικό περιεχόμενο, που αναμφισβήτητα θα μετακινεί τον άξονα των πολιτικών πραγμάτων από τη συντηρητική προς την προοδευτική κατεύθυνση», συνεχίζει ο Φώτης Κουβέλης, για να προσθέσει: «Χρειαζόμαστε μία εναλλακτική προοδευτική λύση. Με συγκεκριμένο προγραμματικό σχέδιο, απέναντι στη λιτότητα και μακριά από το λαϊκισμό. Η πρόταση εναλλακτικής προοδευτικής διακυβέρνησης απευθύνεται σε κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις και απαιτεί τη συγκρότηση μιας νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας».

Ολόκληρη η επιστολή προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, προς τον επικεφαλής του «Ποταμιού», Σταύρο Θεοδωράκη, τον πρόεδρο της «Συμφωνίας για τη νέα Ελλάδα» Ανδρέα Λοβέρδο, την πρόεδρο της «Κοινωνικής Συμφωνίας για την Ελλάδα στην Ευρώπη» Λούκα Κατσέλη, στα κόμματα «Οικολόγοι – Πράσινοι», «Ευρώπη – Οικολογία», «Πράσινοι (Αλληλεγγύη-Δημιουργία-Οικολογία) καθώς και σε ανεξάρτητους βουλευτές, έχει ως εξής:

«Διάλογος για την κεντροαριστερά και για τη διαμόρφωση μίας προοδευτικής κυβέρνησης της χώρας

Η Δημοκρατική Αριστερά είναι υπέρ του διαλόγου για τη συγκρότηση μίας ευρύτερης προοδευτικής συμπαράταξης, με εναλλακτικό προς τη Δεξιά σχέδιο. Αποτελεί βαθιά πεποίθησή μας ότι αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι συμμαχίες με βαθιά προοδευτικό περιεχόμενο. Με πολιτικό περιεχόμενο, που αναμφισβήτητα θα μετακινεί τον άξονα των πολιτικών πραγμάτων από τη συντηρητική προς την προοδευτική κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο αυτό, η Δημοκρατική Αριστερά αποφάσισε να συμμετέχει ενεργά στο διάλογο για την κεντροαριστερά και για τη διαμόρφωση μίας προοδευτικής κυβέρνησης της χώρας που θα συμβάλει αποφασιστικά στην πορεία προς την έξοδο από την πολυετή κρίση της χώρας.

Είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε με όλα τα κόμματα, τις κινήσεις και προσωπικότητες του χώρου. Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις δυσκολίες και τις πραγματικότητες, που αφορούν στη συγκρότηση του χώρου της κεντροαριστεράς και τις αποτυχημένες πρωτοβουλίες του παρελθόντος, τονίζουμε ότι ο διάλογος αυτός δεν πρέπει και δεν μπορεί να γίνει σε κενό πολιτικής. Κάθε συζήτηση δεν μπορεί παρά να αφορά την πορεία της χώρας και τη ζωή των πολιτών. Στόχος δεν μπορεί παρά να είναι η συσπείρωση και συνεργασία των δυνάμεων της κεντροαριστεράς για την μετακίνηση του άξονα της πολιτικής ζωής της χώρας σε προοδευτική κατεύθυνση. Είναι αναγκαία η συσπείρωση των δυνάμεων του χώρου ώστε να μπορεί να καταστεί καθοριστικός και όχι απλώς συμπληρωματικός εταίρος μιας νέας εναλλακτικής προοδευτικής κυβέρνησης της χώρας, που θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές, δίνοντας το αναγκαίο πολιτικό στίγμα της σταθερότητας στον ευρωπαϊκό δρόμο και την προώθηση προοδευτικών λύσεων χωρίς κρατισμό, λαϊκισμό και ανεδαφικές διεκδικήσεις.

Πρέπει να καθίσουμε στο κοινό τραπέζι του διαλόγου με θεσμικό και οργανωμένο τρόπο. Η Δημοκρατική Αριστερά προσέρχεται με τις προτάσεις της, αναζητώντας τις αναγκαίες προγραμματικές συμπτώσεις και πολιτικές συμφωνίες. Το εγχείρημα της ανασυγκρότησης του χώρου είναι τώρα μπροστά μας. Υπάρχει προοπτική αρκεί να το αποφασίσουμε.

Η ελληνική οικονομία και κοινωνία βρίσκονται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Είναι αναγκαίες οι ευρύτερες συναινέσεις, όπου αυτό είναι δυνατόν, για την προώθηση θεμάτων μείζονος σημασίας.

Θεωρούμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει διέξοδος μέσα από ένα πλαίσιο συντηρητικών πολιτικών και ότι η χώρα χρειάζεται την προώθηση ενός εναλλακτικού σχεδίου εξόδου από την κρίση που θα διασφαλίζει την ευρωπαϊκή προοπτική, με όρους δημοκρατίας και κοινωνικής συνοχής και θα την ανασυγκροτεί σε προοδευτική κατεύθυνση μέσα από δημοκρατικές δομικές μεταρρυθμίσεις.

Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις μεταξύ των δυνάμεων που αυτοπροσδιορίζονται στον προοδευτικό χώρο για το έργο των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων. Θεωρούμε όμως ότι όλες αυτές οι δυνάμεις συμφωνούν ότι το μέλλον πρέπει να είναι διαφορετικό. Χρειαζόμαστε μία εναλλακτική προοδευτική λύση. Με συγκεκριμένο προγραμματικό σχέδιο, απέναντι στη λιτότητα και μακριά από το λαϊκισμό.

Στο πλαίσιο αυτό απαιτείται η διαμόρφωση ενός εναλλακτικού προγράμματος μέσα από προωθητικές και δημιουργικές συνθέσεις, στο οποίο θα συμβάλλουν οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς. Και αυτό μπορεί να προκύψει μόνο αν ξεκινήσει ο διάλογος επί των συγκεκριμένων κρίσιμων θεμάτων πολιτικής που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ταυτόχρονα με τη συμμετοχή μας στο διάλογο για την κεντροαριστερά, θεωρούμε αναγκαίο και θα επιδιώξουμε το διάλογο για την εναλλακτική προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας».

 

Η επιστολή προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα έχει ως εξής:

«Διάλογος για τη διαμόρφωση μίας προοδευτικής κυβέρνησης της χώρας

Η Δημοκρατική Αριστερά είναι υπέρ του διαλόγου για τη διαμόρφωση μίας προοδευτικής κυβέρνησης της χώρας, με εναλλακτικό προς τη Δεξιά σχέδιο. Αποτελεί βαθιά πεποίθησή μας ότι αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι συμμαχίες με βαθιά προοδευτικό περιεχόμενο. Με πολιτικό περιεχόμενο, που αναμφισβήτητα θα μετακινεί τον άξονα των πολιτικών πραγμάτων από τη συντηρητική προς την προοδευτική κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο αυτό, η Δημοκρατική Αριστερά αποφάσισε να συμμετέχει ενεργά στο διάλογο για τη κεντροαριστερά και για τη διαμόρφωση μίας προοδευτικής κυβέρνησης της χώρας που θα συμβάλει αποφασιστικά στην πορεία προς την έξοδο από την πολυετή κρίση της χώρας.

Η ελληνική οικονομία και κοινωνία βρίσκονται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Είναι αναγκαίες οι ευρύτερες συναινέσεις, όπου αυτό είναι δυνατόν, για την προώθηση θεμάτων μείζονος σημασίας.

Θεωρούμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει διέξοδος μέσα από ένα πλαίσιο συντηρητικών πολιτικών και ότι η χώρα χρειάζεται την προώθηση ενός εναλλακτικού σχεδίου εξόδου από την κρίση που θα διασφαλίζει την ευρωπαϊκή προοπτική, με όρους δημοκρατίας και κοινωνικής συνοχής και θα την ανασυγκροτεί σε προοδευτική κατεύθυνση μέσα από δημοκρατικές δομικές μεταρρυθμίσεις.

Χρειαζόμαστε μία εναλλακτική προοδευτική λύση. Με συγκεκριμένο προγραμματικό σχέδιο, απέναντι στη λιτότητα και μακριά από το λαϊκισμό. Η πρόταση εναλλακτικής προοδευτικής διακυβέρνησης απευθύνεται σε κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις και απαιτεί τη συγκρότηση μιας νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας.

Σε κοινωνικό επίπεδο περιλαμβάνει όλες τις δυνάμεις που αναζητούν λύσεις σε διάφορους κοινωνικούς χώρους με δημοκρατικό και προοδευτικό περιεχόμενο και προσανατολισμό, υπερβαίνοντας τον κοινωνικό κατακερματισμό και τις συντεχνιακές λογικές.

Σε πολιτικό επίπεδο περιλαμβάνει όλους όσοι αναζητούν και διεκδικούν προοδευτικές λύσεις με σαφή και αδιαπραγμάτευτο τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και τη δημοκρατία ως μέσο και σκοπό. Μπορεί και πρέπει να περιλαμβάνει τις δυνάμεις από τη ριζοσπαστική αριστερά, τη δημοκρατική και μεταρρυθμιστική αριστερά, του σοσιαλδημοκρατικού χώρου, της πολιτικής οικολογίας, του δημοκρατικού κέντρου και των νέων κοινωνικών κινημάτων.

Θα εργασθούμε για τη συνεργασία των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς για τη μετακίνηση του άξονα της πολιτικής από τη συντηρητική στην προοδευτική κατεύθυνση.

Προϋπόθεση είναι η διαμόρφωση ενός κοινού εναλλακτικού κυβερνητικού προγράμματος μέσα από προωθητικές και δημιουργικές συνθέσεις. Και αυτό μπορεί να προκύψει μόνο αν ξεκινήσει ο διάλογος επί των συγκεκριμένων κρίσιμων θεμάτων πολιτικής που βρίσκονται σε εξέλιξη. Πρέπει να καθίσουμε στο κοινό τραπέζι του διαλόγου για τη διαμόρφωση μίας προοδευτικής κυβέρνησης της χώρας. Ο διάλογος αυτός δεν πρέπει και δεν μπορεί να γίνει σε κενό πολιτικής. Αυτός ο διάλογος δεν μπορεί παρά να είναι θεσμικός και να γίνει οργανωμένα. Κάθε συζήτηση δεν μπορεί παρά να αφορά την πορεία της χώρας και τη ζωή των πολιτών.

Ταυτόχρονα με τη συμμετοχή μας στο διάλογο για την εναλλακτική προοδευτική διακυβέρνηση θεωρούμε αναγκαίο και θα επιδιώξουμε το διάλογο για την κεντροαριστερά.

Το εγχείρημα της διαμόρφωσης μίας εναλλακτικής προοδευτικής κυβέρνησης για την χώρα είναι τώρα μπροστά μας. Υπάρχει προοπτική αρκεί να το αποφασίσουμε».

Τα προγραμματικά σημεία, τα οποία επισυνάπτει και στις δύο επιστολές του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και προτείνει επ' αυτών να διεξαχθεί διάλογος, είναι τα ακόλουθα:

«ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ

1. Αδιαπραγμάτευτη η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και η παραμονή στο ευρώ, με ενεργό ρόλο για την Ευρώπη των λαών και τις αναγκαίες θεσμικές μεταρρυθμίσεις στην κατεύθυνση της πολιτικής δημοκρατικής ενοποίησης και αλληλεγγύης στην Ε.Ε..

2. Νέα σχέση με τους εταίρους ώστε η χώρα να έχει αυτονομία στη λήψη αποφάσεων με βάση τους στόχους. Διεκδίκηση μιας νέας συμφωνίας με τους εταίρους με ουσιαστική μείωση του χρέους, ισχυρό επενδυτικό πρόγραμμα και πλέγμα μέτρων χρηματοοικονομικής υποβοήθησης της πραγματικής οικονομίας.

3. Αποτελεσματική αναδιάρθρωση του χρέους ώστε να καταστεί βιώσιμο. Χρονική μετακύλιση ομολόγων, μείωση επιτοκίων, αναδρομική υπαγωγή των πόρων που χρησιμοποιήθηκαν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και αμοιβαιοποίηση μέρους του χρέους σε επίπεδο Ε.Ε. Όχι μονομερείς ενέργειες.

4. Φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία αποτελεί άμεση προτεραιότητα και πρέπει να γίνει εντός κρίσης με στόχο ένα φορολογικό σύστημα κοινωνικά δίκαιο. Ύπαρξη προοδευτικής κλίμακας στην φορολόγηση με στόχο ένα προοδευτικό φορολογικό σύστημα. Δίκαιος επιμερισμός των βαρών και δίκαιη κατανομή των ωφελειών. Όχι υπερφορολόγηση στα όρια της εξάντλησης, όχι φοροαποφυγή στα όρια της πρόκλησης. Μείωση της φορολογίας του πετρελαίου θέρμανσης. Ανασυγκρότηση των υπηρεσιών και πολιτική βούληση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής.

5. Ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και της ρευστότητας με χαμηλότοκα δάνεια και αλλαγή της λογικής πρώτα να αυξήσουν τα κέρδη τους οι τράπεζες και μετά να δούμε την πραγματική οικονομία. Άμεσες ευνοϊκές ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό καθεστώς των ελεύθερων επαγγελματιών, αποποινικοποίηση για τις οφειλές αυτών και προσβασιμότητα τους στο σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Άμεση αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και αναβάθμιση των υποστηρικτικών μηχανισμών του κράτους προς τις επιχειρήσεις.

6. Ειδικό πρόγραμμα για τη μείωση της ανεργίας, μείωση η οποία αποτελεί άμεση προτεραιότητα και εθνικό στόχο. Δεσμευτική συμφωνία για νέο ισχυρό επενδυτικό πρόγραμμα με στόχο τη μείωση της ανεργίας κατά 10% σε τρία χρόνια και για μέτρα υποστήριξης όλων των ανέργων μέσω ειδικών προγραμμάτων.

7. Θεμελίωση ενός κράτους κοινωνικών υπηρεσιών που θα μειώνει τις ανισότητες. Στήριξη των πραγματικά αδύναμων στρωμάτων με την ανασύσταση του κράτους πρόνοιας. Καθιέρωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, της σχολικής σίτισης και της πρόσβασης όλων σε ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη.

8. Νέο καθεστώς εργασιακών σχέσεων. Επαναφορά της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Σταδιακή αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού, που παραμένει σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα.

9. Ισορροπία κράτους και αγοράς. Λειτουργία των αγορών με ισονομία έναντι μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων και ισχυρές ρυθμιστικές αρχές που θα διασφαλίζουν τα συμφέροντα της κοινωνίας έναντι των αγορών και των ισχυρών επιχειρηματικών φορέων. Δημιουργία μιας νέας σχέσης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Συμπράξεις που να προωθούν την αξιοποίηση και όχι την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Ούτε κερδοσκοπική εκχώρηση ρόλων στον ιδιωτικό τομέα, ούτε προώθηση κρατικίστικων προτύπων και επαναφορά συντεχνιακών λογικών. Είμαστε θετικοί στις αποκρατικοποιήσεις όταν αυτές εντάσσονται σε ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης προστατεύοντας το δημόσιο συμφέρον. Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού και των δικτύων.

10. Ριζική αλλαγή του παραγωγικού προτύπου και παραγωγική ανασυγκρότηση. Στήριξη της εξωστρεφούς και καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων στον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα. Επίτευξη αειφόρου ανάπτυξης με οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική ισορροπία. Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και αύξηση της παραγωγικότητας με μείωση του κόστους δανεισμού και της ενέργειας των επιχειρήσεων και υποστήριξη της εξωστρέφειας τους και όχι με υποβάθμιση των εργασιακών σχέσεων, των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας και συνεχείς μειώσεις μισθών. Ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης και σύνδεση της ανώτατης παιδείας και του ερευνητικού ιστού με το νέο αναπτυξιακό πρότυπο.

11. Πλήρη ανασχεδιασμό του κράτους στη βάση της εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων. Αποσύνδεση της διοικητικής μεταρρύθμισης από οριζόντιες απολύσεις. Κανένας δημόσιος υπάλληλος, που κάνει τη δουλειά του, δεν θα φοβάται για την εργασία του. Ανασυγκρότηση του δημοσίου με σεβασμό στο κράτος δικαίου, με σχέδιο και με επιμονή, έλεγχο απόδοσης, αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, λειτουργικό και τεχνολογικό εκσυγχρονισμό.

12. Ισχυρή εξυγιαντική παρέμβαση στο πολιτικό σύστημα Καταπολέμηση της διαφθοράς, των κομματικών προνομίων, των πελατειακών σχέσεων και της αδιαφανούς διαχείρισης πόρων. Θεσμική ενίσχυση της δημοκρατίας Άμεσες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα.. Οι 5 προτάσεις που μπορούν να γίνουν εδώ και τώρα, με νόμο είναι: το ασυμβίβαστο της ιδιότητας Υπουργού – Βουλευτή, η μείωση του αριθμού των βουλευτών, η αναδιάταξη των εκλογικών περιφερειών με κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, η άμεση κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών με στόχο ένα αναλογικότερο σύστημα και ο έλεγχος της χρηματοδότησης των κομμάτων».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. SD 21:18 08/07/2014

    ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΠΡΩΤΑΣΕΙΣ ΚΟΥΒΕΛΗ ΛΟΓΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΧΥΡΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.