ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταγγέλλει ότι παίρνουν διαστάσεις γενοκτονίας

Επιστολή ΚΚΕ προς Άστον για τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα

Τις ισραηλινές επιθέσεις κατά των Παλαιστινίων στη Γάζα καταγγέλλει το ΚΚΕ με επιστολή του προς την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για τις Εξωτερικές Σχέσεις Κάθριν Άστον λέγοντας πως αυτές παίρνουν διαστάσεις γενοκτονίας.

Εκφράζει την οργή και τον αποτροπιασμό του για τα εγκλήματα πολέμου, όπως τα χαρακτηρίζει, που διαπράττει ο ισραηλινός στρατός σε βάρος αμάχων Παλαιστινίων ανάμεσά τους παιδιών και βρεφών.

«Αγανάκτηση προκαλεί η ανοιχτή στήριξη των ΗΠΑ και της Ε.Ε. στην βάρβαρη επίθεση του Ισραήλ και η συγκάλυψη των εγκλημάτων του, όπως εκδηλώθηκε με τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζoν Κέρι και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με επίκληση του απαράδεκτου προσχήματος περί «ασφάλειας του Ισραηλινού κράτους» αναφέρει το ΚΚΕ.

Εκφράζει δεν την αντίθεσή του στο γεγονός ότι η Ε.Ε. και οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της, συνεχίζουν την αναβάθμιση των σχέσεών τους με το Ισραήλ, σε πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο.

«Νομιμοποιούν το νέο ισραηλινό έγκλημα σε βάρος των Παλαιστινίων με την πολιτική των ίσων αποστάσεων ανάμεσα στους εγκληματίες και τα θύματά τους, που εκδηλώνεται για πολλοστή φορά, με χαρακτηριστικό τρόπο και με το απαράδεκτο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της 17-7-2014» τονίζει.

Τέλος η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ απαιτεί, όπως τονίζει στην επιστολή του να ακυρωθεί αμέσως η Συμφωνία Σύνδεσης ΕΕ-Ισραήλ και το λεγόμενο «Σχέδιο Δράσης» με το Ισραήλ, στα πλαίσια της «Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας». Επίσης ζητεί να ακυρωθούν αμέσως όλες οι παρεπόμενες συμφωνίες οικονομικές-εμπορικές και στρατιωτικές της Ε.Ε και των κρατών μελών της με το Ισραήλ, αλλά και να αποσυρθούν τα ισραηλινά στρατεύματα κατοχής και να σταματήσει η ισραηλινή κατοχή των Παλαιστινιακών εδαφών, για την ίδρυση ανεξάρτητου - βιώσιμου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.