ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παραολυμπιακός πρωταθλητής τριάθλου

Γιάννης Χατζήμπεης: O πρώτος Έλληνας Ironman

Ο Γιάννης Χατζήμπεης γίνεται ο πρώτος Έλληνας αθλητής με αναπηρία που ολοκληρώνει το μαραθώνιο τριάθλου Ironman. Τερμάτισε εξαντλημένος σε 13 ώρες και 46 λεπτά, με την ελληνική σημαία στους ώμους του.

Ο Γιάννης Χατζήμπεης, Παραολυμπιακός αθλητής και πρωταθλητής τριάθλου, είναι από την περασμένη Κυριακή ο πρώτος Έλληνας αθλητής με αναπηρία που ολοκλήρωσε το μαραθώνιο τριάθλου Ironman.

Στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ironman της Φρανκφούρτης, όπου συμμετείχε, κάλυψε διαδοχικά 3,86 χιλιόμετρα κολύμβησης, 180 χιλιόμετρα ποδηλασίας και 42,2 χιλιόμετρα μαραθωνίου δρόμου.

Τερμάτισε εξαντλημένος, μετά από 13 ώρες και 46 λεπτά αγώνα, ενώ έτρεξε τα τελευταία 200 μέτρα κρατώντας την ελληνική σημαία ψηλά, συγκινημένος και επευφημούμενος από χιλιάδες κόσμο, μεταξύ των οποίων ήταν και πολλοί Έλληνες της Γερμανίας.

Ο αγώνας, που ξεκίνησε στις 7 το πρωί, ήταν ιδιαίτερα απαιτητικός για τους 3000 και πλέον αθλητές από 60 χώρες που έλαβαν μέρος. Πραγματοποιήθηκε κάτω από πολλή ζέστη και υγρασία, ωστόσο ο Γιάννης είχε να ξεπεράσει, πέρα από τις απαιτήσεις του ίδιου του αγώνα, επιπλέον δυσκολίες λόγω της αναπηρίας στο αριστερό του χέρι.

Παρόλα αυτά, κατάφερε να ολοκληρώσει την κολύμβηση σε 1 ώρα και 13 λεπτά, και ξεκίνησε την ποδηλασία καλύπτοντας τα πρώτα 90 χιλιόμετρα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Στη συνέχεια, όμως, και ενώ είχε ήδη συμπληρώσει 6 ώρες αγώνα, αισθάνθηκε κούραση και δυσφορία από την αφυδάτωση λόγω ζέστης, υγρασίας και ανεπαρκούς πρόσληψης υγρών.

Έφτασε εξαντλημένος στο τέλος των 180 χιλιoμέτρων ποδηλασίας και ξεκίνησε το μαραθώνιο τρέξιμο 23 λεπτά αργότερα. Ολοκλήρωσε το μαραθώνιο σε περίπου 5 ώρες και τερμάτισε λίγο πριν τις 9 το βράδυ τοπική ώρα. Παρών στη δύσκολη αυτή προσπάθεια ήταν και ο προπονητής του Βασίλης Κρομμύδας, ο πρώτος Έλληνας αθλητής στην ιστορία που ολοκλήρωσε το Ironman.

Ο Έλληνας αθλητής αγωνίστηκε για τους σκοπούς του Non Violence Project Greece, για να υποστηρίξει την προσπάθεια για συγκέντρωση χρημάτων για την παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού για την εκπαίδευση νέων ανθρώπων, μαθητών και αθλητών στο να επιλύουν με ειρηνικό τρόπο τις διαφορές τους. Η προσπάθεια χρηματοδότησης του έργου γίνεται μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας crowdfunding www.giveandfund.com και συνεχίζεται, με τη στήριξη των Holmes Place. Αν επιθυμείτε να συνεισφέρετε, ακολουθήστε το σύνδεσμο: http://www.giveandfund.com/giveandfund/project/NVP-Ironman-Giannis

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη συνεισέφερε στη μερική κάλυψη των δαπανών συμμετοχής του Γιάννη Χατζήμπεη στο μαραθώνιο τριάθλου IRONMAN και των εξόδων του συνεργείου για τα γυρίσματα ταινίας αφιερωμένης στην προσπάθειά του.

Για να μάθετε περισσότερα για το Non Violence Project Greece, επισκεφθείτε το http://www.nvpgreece.gr/

Σχετικά με τον GIVE&FUND

Το GIVE&FUND είναι μια νέα ελληνική διαδικτυακή πλατφόρμα crowdfunding, που παρέχει όλα τα εργαλεία αξιοποίησης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Σχεδιάστηκε για να βοηθήσει ανθρώπους, νεοφυείς επιχειρήσεις, ομάδες πολιτών ή ΜΚΟ να αντλήσουν χρήματα για να πετύχουν τους στόχους τους μέσα από τη δυναμική των κοινωνικών δικτύων και την επικοινωνία. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στο δικτυακό τόπο: www.giveandfund.com.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.