ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τι εμποδίζει τη διαδικασία

Γιατί καθυστερεί η ανάκριση στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής

Δεμένα είναι τα χέρια των εφετών -ειδικών ανακριτριών στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, καθώς αν και έχει ολοκληρωθεί ουσιαστικά η μεγάλη δικαστική έρευνα , εν τούτοις η δικογραφία παραμένει ακόμα ανοιχτή.

Και αυτό γιατί πολλοί εκ των κατηγορουμένων αξιοποιώντας τη δικονομική δυνατότητα, που τους δίνει ο νόμος, διεκδικούν με αιτήσεις τους την αποφυλάκισή τους ή την αντικατάσταση περιοριστικών όρων.

Το γεγονός αυτό όμως, έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερεί να πέσει η αυλαία της ανακριτικής διαδικασίας, καθώς οι δικαστικές λειτουργοί Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου πρέπει - σύμφωνα με το νόμο - πρώτα να απαντήσουν με διατάξεις τους επί όλων αυτών των αιτημάτων και μετά να καλέσουν τους υπερασπιστές των κατηγορουμένων να υπογράψουν το τέλος της ανάκρισης.

Ωστόσο, ακόμα και σε εκείνο το στάδιο τίποτα δεν εμποδίζει τους κατηγορούμενους να ασκήσουν εκ νέου το ίδιο αίτημα προκαλώντας νέο ντόμινο καθυστερήσεων.

Νομικοί κύκλοι σχολίαζαν πως οι κατηγορούμενοι της Χρυσής Αυγής για να καθυστερήσουν τη δίκη τους, εκμεταλλεύονται το νομοθετικό κενό που τους δίνει τη δυνατότητα να καταθέτουν, δίχως περιορισμό τέτοιες αιτήσεις . Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ποινικός απολογισμός της ανάκρισης είναι 30 κατηγορούμενοι στη φυλακή, με τα πρώτα 12μηνα να συμπληρώνονται στα τέλη Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτωβρίου, ενώ άλλοι 50 παραμένουν ελεύθεροι με ή χωρίς περιοριστικούς όρους. Σε μια υπόθεση που οι κατηγορούμενοι φτάνουν στους 80, ο κίνδυνος να μην έχει ολοκληρωθεί η δίκη πριν συμπληρωθούν τα πρώτα 18μηνα είναι πλέον ορατός.

Τέλος, με ανακριτική διάταξη τροποποιήθηκε ο περιοριστικός όρος του κατ' οίκον περιορισμού που είχε επιβληθεί στη βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια . Μέχρι τώρα η σύζυγος του προφυλακισμένου αρχηγού του κόμματος μπορούσε να μεταβαίνει μόνο στο Κοινοβούλιο με αστυνομική συνοδεία για την άσκηση του κοινοβουλευτικού της λειτουργήματος.

Ωστόσο, με τη διάταξη της ανακρίτριας επετράπη και η μετάβασή της στο τραπεζικό κατάστημα με το οποίο συναλλάσσεται ώστε να προβαίνει στις απαιτούμενες συναλλαγές, η μετάβαση στο Φαρμακείο, και η μετάβαση μια φορά τον μήνα στις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να επισκέπτεται τον σύζυγό της Νίκο Μιχαλολιάκο.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Johnny p. 0:50 23/07/2014

    Αυτό είναι σκέτο καραγκιοζιλίκι.Ή όλοι μέσα ή κανένας.Εκτός απότους χρυσαυγίτες την πλήρωσε μόνο ένας Τσοχατζόπουλος και ένας Παπαγεωργόπουλος.Οι κλέφτες του Χρηματιστηρίου της περιόδου Σημίτη,οι απατεώνες με τα δομημένα ομόλογα της περιόδου Καραμανλή,οι μιζαδόροι των εξοπλιςτικών,οι υπεύθυνοι για το θάψιμο της λίστας Λανγκάρντ,οι υπεύθυνοι γαι την είσοδο εκατομμυρίων παράνομων μεταναστών,οι υπεύθυνοι για τα μνημόνια και τις αυτοκτονίες των Ελλήνων είναι ελεύθεροι.Αντί η Ελλάδα να πλησιάζει την Ενωμένη Ευρώπη πλησιάζει την Χιλή του Πινοσέτ.Μιλάνε για δημοκρατία αυτοί που την έχουν ξεσκίσει.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.