ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το «κύκνειο άσμα» του Ρικ Ράιτ

Οι Pink Floyd κυκλοφορούν νέο άλμπουμ 20 χρόνια μετά

Οι Pink Floyd, το θρυλικό βρετανικό συγκρότημα της ροκ, 20 χρόνια μετά την κυκλοφορία της τελευταίας τους δουλειάς ετοιμάζονται να επιστρέψουν δυναμικά στα δισκογραφικά δρώμενα.

Με ένα tweet, η Πόλυ Σάμσον, σύζυγος του Ντέιβιντ Γκίλμορ, εμβληματικού κιθαρίστα των Pink Floyd, ανακοίνωσε την επερχόμενη κυκλοφορία νέου δίσκου του συγκροτήματος σχεδόν είκοσι χρόνια μετά τo τελευταίο τους άλμπουμ με τίτλο «The Division Bell».

Η Σάμσον, μεταξύ άλλων, έγραψε στην ανάρτησή της: «Το άλμπουμ, με τίτλο «Endless River», βασίζεται στις ηχογραφήσεις του 1994 αποτελώντας το κύκνειο άσμα του Ρικ Ράιτ και είναι πολύ ωραίο».

Ο Ρίτσαρντ Ράιτ, ο οποίος ίδρυσε το 1965 το συγκρότημα μαζί με τους Σιντ Μπάρετ, Νικ Μέισον και Ρότζερ Γουότερς, πέθανε από καρκίνο το 2008 και το άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει θα είναι ο τελευταίος στον οποίο θα ακούγεται η φωνή του.

Οι Pink Floyd, που έχουν γράψει ιστορία στον χώρο της ροκ μουσικής, έχουν ξεχωρίσει τόσο για τις πρωτοποριακές για την εποχή συνθέσεις τους, όσο και για τους νεωτεριστικούς και συγκινησιακά φορτισμένους στίχους τους, τα ευφάνταστα εξώφυλλά τους, τις πειραματικές ενορχηστρώσεις και ηχογραφήσεις και τις θεαματικές συναυλίες τους.

Υπολογίζεται ότι έχουν πουλήσει γύρω στα 74,5 εκατομμύρια άλμπουμ στις Η.Π.Α. και πάνω από 300 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως, ενώ συγκαταλέγονται στα πιο επιτυχημένα, εμπορικά, ροκ συγκροτήματα όλων των εποχών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.