ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για τον Τουρισμό

Εν μέσω οξύτατων αντιπαραθέσεων υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων στο Β' Θερινό Τμήμα της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού για την απλούστευση των διαδικασιών λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων.

Την Τρίτη η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, αμφισβήτησε τα στοιχεία που παρέθεσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης, σύμφωνα με τα οποία η αύξηση των εισπράξεων από τον τουρισμό, δεν αντιστοιχεί στην αύξηση του αριθμού των τουριστών, και ανέρχεται μόνον σε 0,8% σε σχέση με πέρυσι.

Ειδικότερα, η κ. Κεφαλογιάννη είχε τονίσει πως τα στοιχεία του βουλευτή «προέρχονται από την ηλεκτρονική αλληλογραφία με τις φίλες του», ενώ τα δικά της αντλούνται από τους επίσημους πίνακες της Τράπεζας της Ελλάδος.

Χθες ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε  δελτίο Τύπου της Τράπεζας της Ελλάδος, στο οποίο αναφέρεται πως η αύξηση των εισπράξεων του φετινού Μαΐου σε σχέση με τον περσινό ανέρχεται στο 0,8%, ενώ η αύξηση τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους ανέρχεται σε 10,6%.

«Ορισμένοι σοφιστές συγκρίνουν τον φετινό Μάιο με τον περσινό, ο οποίος ήταν ο καλύτερος Μάιος όλων των εποχών» απάντησε από πλευράς ΝΔ ο Άδωνις Γεωργιάδης σημειώνοντας: «Στην ίδια ανακοίνωση, ωστόσο, θα δείτε αυξήσεις του τύπου 17,5% στο ένα, 22% στο άλλο, 24% στο τρίτο. Διαλέξατε τον συγκεκριμένο πίνακα, γιατί θέλετε να δείξετε πόσο μίζεροι, πόσο λιπόψυχοι, πόσο λιγόψυχοι είστε...».

Απαντώντας στα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ πως η αύξηση του αριθμού των τουριστών ευνοεί τις επιχειρήσεις «all inclusive» και δεν αυξάνει τις θέσεις εργασίας, ο κ. Γεωργιάδης κατέθεσε στοιχεία του οργανισμού «ΕΡΓΑΝΗ», του υπουργείου Εργασίας, που δείχνουν αύξηση των θέσεων απασχόλησης στον τουρισμό.

«Για να είμαστε ειλικρινείς, μεταξύ μας, τα στοιχεία του ΕΡΓΑΝΗ ανατρέπονται συνεχώς από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της EUROSTAT όσον αφορά τις εισροές και τις εκροές σε εργαζόμενους» παρατήρησε από πλευράς ΔΗΜΑΡ, ο Νίκος Τσούκαλης, υπενθυμίζοντας την έκταση της μαύρης εργασίας στη χώρα μας.

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.