Neo

Ηθικοί εκβιασμοί και στο βάθος …Δημοκρατική Παράταξη

Ένα άρθρο – γροθιά στο στομάχι, με σαφείς αιχμές, αν όχι ευθείες καταγγελίες κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, δημοσιεύει ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου, Σωκράτης Ξυνίδης και ταράζει τα νερά…

Σε ένα κείμενο με τίτλο «οι ηθικοί εκβιασμοί της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ … Συγγνώμη, της Ελιάς … ή μάλλον της Δημοκρατικής Παράταξης», περιγράφει αυτό ακριβώς. Πώς μετεξελίσσεται το ΠΑΣΟΚ σε Ελιά και σιγά σιγά σε Δημοκρατική Παράταξη, μέσα από …ηθικούς εκβιασμούς, που ο ίδιος αποδίδει στον Ευάγγελο Βενιζέλο, θυμίζοντας την περίοδο υπονόμευσης του Γιώργου Παπανδρέου που οδήγησε όπως λέει στην «ανακατάληψη» του ΠΑΣΟΚ από τον σκληρό πυρήνα του πάλαι ποτέ σημιτικού-εκσυγχρονιστικού μπλοκ του ΠΑΣΟΚ που «ευαγγελίζεται ότι θα ανασυγκροτήσει με την Ελιά».

Θυμίζει ακόμα τι έγινε στο τελευταίο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και πού κατέληξε αυτό, τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τους εκβιασμούς που καταγγέλλει ότι συνόδευσαν όλα αυτά τα γεγονότα. «Ο Βαγγέλης Βενιζέλος τώρα ετοιμάζει το νέο πολιτικό του εκβιασμό. Όποιος δεν υποστηρίζει τις διαδικασίες σιωπηλής μετατροπής του ΠΑΣΟΚ σε άδειο πουκάμισο και μετάβασης σε μια ΕΛΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ είναι εχθρός της παράταξης και την αδυνατίζει ενώπιον των επερχόμενων εκλογών και πολιτικών εξελίξεων και θα φέρει την ευθύνη της διάλυσης του ΠΑΣΟΚ. Και μην έχετε καμιά ψευδαίσθηση. Η λέξη ΠΑΣΟΚ δεν προφέρεται καν. Η φράση ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ακούγεται σιγά-σιγά και θα υποκαταστήσει και τη λέξη ΕΛΙΑ. Όλα αυτά μόνο με πολιτικούς εκβιασμούς και στρατηγικές των ολιγομελών παρασκηνίων. Και την μετατροπή της παράταξης σε σύνολο ομαδαρχών με γαλάζια υπουργικά κουστούμια. Έτσι όμως δεν χτίζεται παράταξη. Και οι πολιτικοί εκβιασμοί τελείωσαν γιατί πλέον δεν υπάρχουν εκβιαζόμενοι. Κατάλαβες Πρόεδρε;», καταλήγει.

Ολόκληρο το άρθρο του κ.Ξυνίδη έχει ως εξής :

ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ … ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ … ή ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.

Από την εποχή της υπονόμευσης του Γιώργου Παπανδρέου ως και σήμερα ο Βαγγέλης Βενιζέλος και οι συν αυτώ (όσο λίγοι και να έμειναν) βασίστηκαν στην κατασκευή πολιτικών εκβιασμών προκειμένου να ανακτήσουν και να παραμείνουν στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Και χρησιμοποιώ τον όρο «ανάκτηση» γιατί επί της ουσίας δεν κατέλαβε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Βαγγέλης Βενιζέλος αλλά την ανακατέλαβε ο σκληρός πυρήνας του πάλαι ποτέ σημιτικού-εκσυγχρονιστικού μπλοκ του ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησε τη χώρα την εποχή της κατάπτωσης και αποσύνθεσης του πολιτικού μας χώρου. Ναι … αυτού που ευαγγελίζεται ότι θα ανασυγκροτήσει με την ΕΛΙΑ. Τα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα του Ιουνίου και του Οκτωβρίου του 2011 άφησαν τον τότε Έλληνα πρωθυπουργό έκθετο την στιγμή της κορυφαίας σύγκρουσής του με το ιερατείο της παλαιο-συντηρητικής Ευρώπης. Έδωσαν το δικαίωμα στο ντόπιο κατεστημένο των εθνικών πετρελαιάδων, εργολάβων, μηντιαρχών και πάνω από όλα τραπεζιτών να ξαναγίνουν αυτοί που έβαζαν τους όρους του παιχνιδιού, ξεμπλέκοντας με τους «περίεργους» που δεν καθόταν ούτε σε ένα τραπέζι να … συζητήσουν. Τότε λοιπόν στις αρχές του 2012 ο πολιτικός εκβιασμός ήταν ότι έπρεπε να γίνει άμεσα αλλαγή στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ γιατί η χώρα θα πήγαινε σε εκλογές -σύμφωνα με τον άλλο εκβιασμό του Σαμαρά- και δεν μπορούσε να πάει το ΠΑΣΟΚ σε εκλογές με τον παραιτημένο πρωθυπουργό Παπανδρέου. Και εξελέγη Πρόεδρος ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Στο τελευταίο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το 2013 ο νέος πολιτικός εκβιασμός ήταν να μην τεθούν ζητήματα ηγεσίας και φυσιογνωμίας που θα κλονίσουν την παράταξη και κατ’ επέκταση την κυβερνητική και πολιτική σταθερότητα.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος είπε τα δικά του αυτοκρατορικά, οι ομαδάρχες έπιασαν από ένα στασίδι στα κομματικά όργανα που δεν συνεδριάζουν ποτέ και κανείς εν τέλει δεν κατάλαβε γιατί έγινε Συνέδριο. Στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο πολιτικός εκβιασμός ήταν ακόμη πιο σκληρός. Όποιος δεν δηλώνει καθημερινά και φωναχτά ότι στηρίζει τον Βαγγέλη Βενιζέλο για τις επιλογές του στα κυβερνητικά κόλπα και στα εγχειρήματα πρώτα των 58 και κατόπιν της ΕΛΙΑΣ, είναι εχθρός της παράταξης και θα ευθύνεται για το τραγικό αποτέλεσμα των εκλογών που και πάλι θα θέσει σε αμφισβήτηση την κυβερνητική και άρα την πολιτική σταθερότητα. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος τώρα ετοιμάζει το νέο πολιτικό του εκβιασμό.

Όποιος δεν υποστηρίζει τις διαδικασίες σιωπηλής μετατροπής του ΠΑΣΟΚ σε άδειο πουκάμισο και μετάβασης σε μια ΕΛΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ είναι εχθρός της παράταξης και την αδυνατίζει ενώπιον των επερχόμενων εκλογών και πολιτικών εξελίξεων και θα φέρει την ευθύνη της διάλυσης του ΠΑΣΟΚ. Και μην έχετε καμιά ψευδαίσθηση. Η λέξη ΠΑΣΟΚ δεν προφέρεται καν. Η φράση ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ακούγεται σιγά-σιγά και θα υποκαταστήσει και τη λέξη ΕΛΙΑ. Όλα αυτά μόνο με πολιτικούς εκβιασμούς και στρατηγικές των ολιγομελών παρασκηνίων. Και την μετατροπή της παράταξης σε σύνολο ομαδαρχών με γαλάζια υπουργικά κουστούμια. Έτσι όμως δεν χτίζεται παράταξη. Και οι πολιτικοί εκβιασμοί τελείωσαν γιατί πλέον δεν υπάρχουν εκβιαζόμενοι. Κατάλαβες Πρόεδρε;

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Και το κάλεσμα του Τσίπρα πήρε 26% με το μισό ΠΑΣΟΚ να τον ψηφίζει …. και μάλιστα σε ευρωεκλογές χαλαρής ψήφου. Μάπα το καρπούζι. Ο ΓΑΠ δεν υπέκυψε σε κανέναν εκβιασμό. Όσο και αν φαίνεται παράξενο για τη νοοτροπία μας τον ενδιέφερε πρώτιστα η υλοποίηση της συμφωνίας κορυφής του Οκτωβρίου του 2011. Ήξερε πάρα πολύ καλά τι μπορούσε να κάνει για να γίνει ήρωας. Η αρχή πρώτα η πατρίδα και μετά η παράταξη και ακόμη πιο μετά η φιλοδοξία μας δεν είναι για τον Παπανδρέου αλά κάρτ όπως πολλοί μάθατε σε αυτή τη χώρα. Προσωπικά δεν ψάχνω καμιά δικαίωση. Δεν μ’ενδιαφέρει πλέον να με δικαιώσει κανείς με όλα όσα ακολούθησαν. Ο καθένας χωριστά και η χώρα συνολικά είναι άξιοι της τύχης τους και των επιλογών τους

  • Kostas 1:14 04/07/2014

   Η διάλυση του πασοκ είναι ένα τίμημα πολύ πιο βαρύ για τη χώρα και τη δημοκρατία από τη συμφωνια κορυφής. Λυπάμαι που δεν το αντιληφθήκατε, αν κι έχετε διατελέσει γραμματέας του κινήματος, ότι με τη διάλυσή του καταδικάσατε τις επόμενες γενιές να πορεύονται με ομαδούλες.
   Όσο για τον Τσίπρα, είναι αυθαίρετο το συμπέρασμά σας. Αντιθέτως, αν κοιτάξετε την πορεία του πασόκ στα πρώτα του βήματα, θα διαπιστώσετε ότι του πήρε 7 χρόνια για να γίνει κυβέρνηση. Εσείς γιατί βιάζεστε να κρίνετε τον Τσίπρα?

 2. Kostas 9:52 03/07/2014

  Α ρε Ξυνίδη, αφήσατε το κόμμα έρμαιο στις ορέξεις του κάθε διαπλεκόμενου και τώρα τι ψάχνεις? Δικαίωση? Ούτε αυτή θα βρεις. Όταν άρχισε η κρίση, ο ΓΑΠ ήταν πανίσχυρος στο κόμμα, αλλά αν κάποιος τολμούσε να κριτικάρει αποφάσεις που έδιωχναν τον κόσμο σωρηδόν από το πασόκ, τον ξεσκίζατε ως λαϊκιστή. Ας μην υπέκυπτε ο ΓΑΠ στον εκβιασμό. Ας μην παρέδιδε και το κόμμα. Ας ξανακατέβαινε υποψήφιος πρόεδρος. Η παραίτησή του χωρίς μάχη, χωρίς καν ν’αρθρώσει μια λέξη, ήταν το τέλος. Και ξέρεις γιατί? Γιατί ήταν προδοσία προς τον απλό κόσμο που τον είχε στηρίξει, τον είχε εκλέξει. Όλοι ξέρουμε ότι οργανώθηκε αποστασία εκ των έσω και ξέρουμε και τους αποστάτες. Αλλά η απάντηση στην αποστασία δεν μπορεί να είναι η παραίτηση. Απάντηση ενός πραγματικού ηγέτη στην αποστασία είναι το κάλεσμα στα όπλα. Τώρα είναι αργά πια. Ο κόσμος που πίστευε στο πασοκ έχει ηττηθεί κι ο μόνος που του απευθύνει κάλεσμα είναι ο Τσίπρας…

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.