Ένα από τα παραδοσιακότερα πιάτα της Μυτιλήνης που γίνεται από άνθη κολοκυθιάς. Στο νησί θα συναντήστε δύο εκδοχές: με τυρί και με ρύζι. Εμείς σας παρουσιάζουμε τη δική μας συνταγή με φέτα και μυζήθρα.
Υλικά για 25 κομμάτια
25 κολοκυθολούλουδα
1/2 φλιτζάνι φέτα
1/3 φλιτζάνι μυζήθρα
2 αυγά
Ψιλοκομμένος Δυόσμος
2-3 κουταλιές Ελαιόλαδο
Φρεσκοκομμένο πιπέρι
Για τον χυλό:
2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλιτζάνι νερό
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα υλικά του χυλού μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα και το κρατάμε στο ψυγείο. Καθαρίζουμε τα κολοκυθολούλουδα. Τρίβουμε τα τυριά και προσθέτουμε τα αυγά, τον δυόσμο, το πιπέρι και το ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν ένα σφιχτό μίγμα. Γεμίζουμε τα κολοκυθολούλουδα με μια κουταλιά από τη γέμιση, τα κλείνουμε και τα βουτάμε στον χυλό. Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.
Με απόφαση της Γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μαρίας Συρεγγέλα, ...
ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ INBOX ΣΑΣ!
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα