ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Και κρυφή ατζέντα

Υπόγειες επαφές τρόικας-ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ

Για διπλή κρυφή ατζέντα κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος.

Αφορμή στάθηκε η αναφορά του Βασίλη Χατζηλάμπρου κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής του νομοσχεδίου «Φάροι, Στρατολογία και άλλες διατάξεις» ότι «έχουμε και εμείς ανθρώπους στην τρόικα»…

«Η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν μπορεί να έχει διπλή κρυφή ατζέντα. Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα: Τι συζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με την Τρόικα και γιατί δεν δημοσιοποιεί αυτήν την συζήτηση στην ελληνική κοινωνία; Οφείλει τώρα να δώσει εξηγήσεις στους Έλληνες πολίτες. Οι μάσκες έπεσαν», δηλώνει ο Κώστας Τριαντάφυλλος, λίγο μετά το πέρας της εν λόγω συνεδρίασης, κατά τη διάρκεια της οποίας πάντως στο θέμα είχε αναφερθεί και η Αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά.

«Θα ήθελα μόνο να πω ότι είναι πολύ σημαντικό ότι έχει ήδη καταγραφεί στα πρακτικά της επιτροπής, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανθρώπους μέσα στην τρόικα και ίσως για αυτό δεν χρειάστηκε να έρθει στο γραφείο μου για να ενημερωθεί από τα έγγραφα που έχουμε στα χέρια μας», είπε…

Εξάλλου σε σχόλιο στην ιστοσελίδα της η Φώφη Γεννηματά σημείωσε επίσης: « Τώρα εξηγούνται όλα. Ο ΣΥΡΙΖΑ διατείνεται ότι δεν έχει ενημερωθεί για το σχέδιο εξυγίανσης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων. Στην πραγματικότητα από τις 7 Μαρτίου έχω απαντήσει ότι μπορούν όποτε θέλουν να έρθουν στο γραφείο μου και να ενημερωθούν για όλα. Λόγοι εθνικής ασφάλειας επιβάλουν να μη δοθούν τα έγγραφα. Κατέθεσα στα πρακτικά της Βουλής τη σχετική απάντηση, προκάλεσα άλλη μια φορά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να έρθουν για ενημέρωση. Η απάντηση που πήρα ήταν ότι είναι μια διαδικασία προσβλητική προς Έλληνες βουλευτές».

Απάντηση του Βασίλη Χατζηλάμπρου

«Στην απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, η κ. Φ. Γεννηματά να φέρει στη Βουλή το σχέδιο που συμφώνησε με την τρόικα για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, η αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι το σχέδιο είναι απόρρητο και να πάμε να το δούμε στο Πεντάγωνο.

Την ίδια στιγμή που όλοι ξέρουν ότι η συγκυβέρνηση σκοπεύει να κλείσει το εργοστάσιο της Μάνδρας και της Ελευσίνας, να εκκαθαρίσει τις θυγατρικές των ΕΑΣ ΑΒΕΕ και να μειώσει το προσωπικό με πρόγραμμα "εθελούσιας εξόδου", χωρίς να εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα και η παραγωγική λειτουργία των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων.

Κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνουν πως είναι θέμα ουσίας και δημοκρατίας να φέρουν το σχέδιο για την ελληνική αμυντική βιομηχανία στη Βουλή, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος ρώτησε πού μάθαμε για το σχέδιο διάλυσης και φτάνει στο σημείο να μας κατηγορεί για υπόγειες επαφές με την τρόικα.

Το μόνο που αποδεικνύεται, τελικά, είναι ότι ο κύριος Τριαντάφυλλος και η συγκυβέρνηση έχουν χάσει την επαφή με την κοινή λογική, το χιούμορ και την πραγματικότητα», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Χατζηλάμπρου.

Σχόλιο Τριαντάφυλλου

«Την ώρα της διαπραγμάτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ συνομιλεί υπογείως με την τρόικα & εξωθεσμικά λαμβάνει γνώση απόρρητων σχεδίων. Έχει καθόλου πλάκα;», σχολίασε από την πλευρά του στο Twitter ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τριαντάφυλλος.

triantafyllos

Σχόλιο ΠΑΣΟΚ

Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σε σχόλιό του ανέφερε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ που υπόσχεται στον ελληνικό λαό ότι θα σκίσει τα μνημόνια, που αρνείται να συναντήσει την τρόικα και που απορρίπτει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ γα Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης, είναι βαριά εκτεθειμένος μετά την κυνική παραδοχή του βουλευτή του κ. Χατζηλάμπρου, κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τα Εθνικά Αμυντικά Συστήματα, ότι γνωρίζει το σχέδιο εξυγίανσης των ΕΑΣ διότι ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί υπόγειες επαφές και συναλλαγές με την τρόικα!

Την παραδοχή αυτή εκμαίευσε και κατήγγειλε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Κώστας Τριαντάφυλλος, από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χατζηλάμπρο, ο οποίος τώρα προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα υποστηρίζει πως έκανε «χιούμορ»!

Είναι γεγονός ότι εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν «πλάκα». Ωστόσο επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι υποχρεωμένη να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό για το τι είδους υπόγειες σχέσεις και συναλλαγές διατηρεί με την τρόικα».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.