ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Συνέντευξη Τύπου με υποσχέσεις και αιχμές

Μελισανίδης: Δηλώνω κατηγορηματικά ότι το γήπεδο θα γίνει!

Δεν άφησε καμία αμφιβολία αναφορικά με το αν η ΑΕΚ θα χτίσει το γήπεδό της στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν άφησε ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Ο ισχυρός άνδρας της «Ένωσης» ζήτησε συναίνεση με το Δήμο, ο οποίος άφησε αιχμές στην πολιτική ηγεσία και βούρκωσε όταν αναφέρθηκε στον κόσμο της.

Μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Μελισσανίδης ανέφερε:

«Θεωρήσαμε σκόπιμο να κάνουμε τη σημερινή συνέντευξη Τύπου για να ενημερώσουμε για το τι γήπεδο της ΑΕΚ. Φτάσαμε στο παραπέντε... Από την πλευρά μου θα αναφερθώ σε κάποια ζητήματα που προέκυψαν, είτε από παρεξηγήσεις ή από εμπλοκή ανθρώπων που δεν έχουν λόγο να αναφέρονται στο γήπεδο. Για ένα έργο που αφορά την ΑΕΚ και μόνο και την τοπική κοινωνία, όλο αυτό το διάστημα έχουμε διαβάσει τα πάντα. Ήρθε η ώρα να μιλήσει η ΑΕΚ και όχι ο Μελισσανίδης... Η ΑΕΚ θα υπάρχει για πάντα. Ο Μελισσανίδης αύριο μπορεί να μην υπάρχει. Η ΑΕΚ θα υπάρχει. Ξεκινήσαμε σε τρεις άξονες: Να γυρίσει η ΑΕΚ στο χώρο της. Ο δεύτερος να έχει την πολιτική γενική θετική στάση. Ο τρίτος άξονας είναι η δημιουργία της Δικέφαλος 1924... Η ΑΕΚ έχει τη δική της θέση και οικόπεδο και εκεί απαιτεί να φτιάξει το νέο της γήπεδο.

Εκεί που ήταν το παλιό και κακώς γκρεμίστηκε το παλιό και με ευθύνη της πολιτείας. Η ΑΕΚ ζητάει το νόμιμο: να γυρίσει σπίτι της, να δώσει ζωή στο χώρο. Δηλώνουμε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε, πιο έντονα από ποτέ, την επιστροφή της ΑΕΚ στο σπίτι της, στο χώρο της και πουθενά αλλού! Προς όλους όσοι κόπτονται για το Άλσος. Εγώ ειδικά το τελευταίο διάστημα το επισκέφτηκα πολλές φορές. Τρόμαξα για την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει. Το 1991 κόπηκαν 1.200 δέντρα, χωρίς να ιδρώσει το αυτί κανενός! Ένα Άλσος που μέσα έχουν χτιστεί παράνομα κτίρια και τώρα είναι εγκαταλειμμένα και δεν αντιδρά κανείς. Τώρα στον ζωολογικό κήπο υπάρχουν... αδέσποτα σκυλιά! Γι' αυτό το Άλσος ξεσηκώθηκαν κάτι τύποι για... 52 δέντρα. Αν δεν είναι υποκρισία αυτό τι είναι;

Στον δεύτερο άξονα: Επιδιώξαμε να μην εμπλακούμε σε πολιτικά παιχνίδια. Χωρίς να έχουμε ευθύνη και ανάμιξη, το θέμα του γηπέδου έγινε μείζον θέμα πολιτικά. Εμείς από την αρχή ανοίξαμε με εντιμότητα τα χαρτιά μας. Είπαμε πως θα φτιάξουμε ένα γήπεδο που θα ταιριάζει με την ιστορία της Φιλαδέλφειας και θα ικανοποιεί την τοπική κοινωνία - χωρίς εμπορικές χρήσεις. Το μόνο που ζητήσαμε ήταν την αρωγή του Δήμου για τη χρήση μικρού κομματιού του Άλσους, για να αναβαθμιστεί και το Άλσος με αυτά που θα αντικαταστούσαμε. Όπως προανέφερα: αναλαμβάνουμε να φυτεύσουμε νέα δένδρα.

Όσα δεσμευθήκαμε δεν έχει αλλάξει τίποτα. Με λύπη διαπιστώνω ότι σε άλλα πράγματα έχουν αλλάξει πολλά. Καλώ οποιοδήποτε να μελετήσει το σχέδιο που έχουμε παρουσιάσει και να βρει υπόνοια σκέψης για προσωπικό εμπορικό κέντρο. Όσο και να ψάξει δεν θα βρει τίποτα! Το αίσθημα αδικίας είναι πολύ ανεπτυγμένο στον κόσμο της ΑΕΚ. Αυτές οι υπερβολικές ενέργειες από κάποιους κύκλους, δόθηκε η αίσθηση ότι ματαιώνεται το γήπεδο. Εμείς δεν προκαλέσαμε κανέναν. Κάποιοι με τις πράξεις τους λειτουργούν μεθοδευμένα για τη ματαίωση του γηπέδου. Μικρή μερίδα οπαδών της ΑΕΚ κινήθηκε λάθος και οι ίδιο το μετάνιωσαν.

Όσον αφορά τον προσωπικό στρατό που λένε κάποιοι απαντώ: Ο κόσμος της ΑΕΚ δεν λειτούργησε ποτέ έτσι! Πάντα ο κόσμος της ΑΕΚ έχει ανεξαρτησία.

Κλείνοντας, το πεδίο συνεννόησης είναι απαραίτητο να βρεθεί, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα γιατί αυτό το έργο έχει και κοινωνικό και πολιτιστικό χαρακτήρα. Το κέντρο πολιτισμού του γηπέδου θα δέχεται κόσμο κάθε μέρα. Δεν αφορά όλη την Αθήνα αυτό; Δεν αφορά όλους τους Έλληνες; Θέλουμε τη δημοτική Αρχή δίπλα μας. Πρέπει να είναι αρωγός η δημοτική αρχή στον αγώνα που κάνουμε για το γήπεδο. Δεχθήκαμε τις παρεμβάσεις του δημάρχου, στη συνάντησή μας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε να πιστεύουμε πως και η νέα δημοτική αρχή της Φιλαδέλφειας, ελπίζουμε να μην μείνουν προσκολλημένοι στα επεισόδια, που και οι ίδιοι οπαδοί της ΑΕΚ μετάνιωσαν.

Χτίζουμε ένα γήπεδο κόσμημα για τη Φιλαδέλφεια. Χτίζουμε ένα γήπεδο που θα έχει επισκεψιμότητα απ' όλα τα μέρη της Ελλάδος, που θα τονίσει την περιοχή. Σε αυτό το κέντρο πολιτισμού προσφέρουμε στο Δήμο, την Αθήνα και τη χώρα μας να δημιουργήσει εκδηλώσεις για πολλά θέματα. Το σημείο προσφυγικού πολιτισμού θα διδάξει ιστορία. Σε μία εποχή που η Ελλάδα μαστίζεται από την ανεργία θα δημιουργηθούν 1500 - 2000 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι το γήπεδο θα γίνει! Με την ψήφιση του νομοσχεδίου θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες. Θα τρέξουμε με... χίλια. Η ΑΕΚ γεννήθηκε για να γεννάει νικητές!».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.