ΕΛΛΑΔΑ

Για τα χρόνια προβλήματα των ελληνικών φυλακών

Νέες 24ωρες απεργίες από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους

Νέες 24ωρες επαναλαμβανόμενες πανελλαδικές απεργίες εξήγγειλαν από την Πέμπτη (30/07) οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Διαμαρτύρονται για τα πολλά και χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές φυλακές, όπως ο υπερπληθυσμός, οι δύσκολες συνθήκες εργασίας και η έλλειψη ασφάλειας για τον κλάδο.

Στο ψήφισμά τους αναφέρουν:

«Ύστερα από περίπου ενάμιση μήνα από την ημέρα που ζητήσαμε συνάντηση με τον κύριο Υπουργό Δικαιοσύνης και μετά από μία εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων, από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Άραγε η αδιαφορία που δείχνουν αφορά εμάς ή στο σύνολό τους τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές φυλακές και οι εργαζόμενοι σε αυτές; Εάν ισχύει το πρώτο είναι μικρό το κακό και υπάρχει άμεση λύση. Πολύ φοβόμαστε όμως ότι ισχύει το δεύτερο», αναφέρουν στην ανακοίνωση τους.

Κατά την διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων δεν θα πραγματοποιούνται:

- Επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων

- Επισκεπτήρια συνηγόρων

- Παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων

Ωστόσο, οι αποφυλακίσεις, μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησής τους, δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωσης 18μήνου, τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές από και προς τα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες των φυλακών θα πραγματοποιούνται κανονικά, με το προσωπικό ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.