ΚΟΣΜΟΣ

Στην «Παρυφή» της...γενοκτονίας

Ακόμη ένα λουτρό αίματος στη Γάζα-Τριάντα νεκροί μέσα σε λίγες ώρες

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται το μακελειό στα παλαιστινιακά εδάφη.

Πέντε Παλαιστίνιοι  σκοτώθηκαν  από ισραηλινή επιδρομή στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας Γάζας.

Με τους θανάτους αυτούς ανήλθαν σε περισσότερους από 30 οι Παλαιστίνιοι που έχασαν τη ζωή τους μόνο την Τετάρτη και σε περισσότερους από 660 αυτοί που έχουν σκοτωθεί από την 8η Ιουλίου, όταν άρχισε η ισραηλινή επιχείρηση «Προστατευμένη Παρυφή».

Αυξάνονται οι απώλειες και για το Τελ Αβίβ

Εν τω μεταξύ νεκροί έπεσαν τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες σε συγκρούσεις με Παλαιστίνιους μαχητές στη Λωρίδα της Γάζας.

Με τις απώλειες αυτές ανέρχονται σε 32 οι Ισραηλινοί στρατιώτες, που έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης εναντίον των Παλαιστινίων στις 8 Ιουλίου.

Τα θύματα είναι ένας αξιωματικός και δύο στρατιώτες του πεζικού. Και οι τρεις έχασαν τη ζωή τους από έναν εκρηκτικό μηχανισμό, διευκρίνισε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του. Εξάλλου δύο ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν σοβαρά και 16 ακόμη ελαφρά στη διάρκεια συγκρούσεων σήμερα.

Νωρίτερα η Διεθνής  Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) είχε ανακοινώσει ότι τέθηκε σε ισχύ μια διακοπή των εχθροπραξιών σε αρκετές ζώνες στην Λωρίδα της Γάζας, για να επιτραπεί η διέλευση ανθρωπιστικών αυτοκινητοπομπών.

Η διακοπή αυτή των εχθροπραξιών μεταξύ της Χαμάς και του ισραηλινού στρατού θα επιτρέψει κυρίως την απομάκρυνση των τραυματιών από το προάστιο Σατζάγια, το οποίο βρίσκεται ανατολικά της πόλης της Γάζας, και από το Χουζάα, το οποίο βρίσκεται στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, διευκρίνισε η εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ, Σεσίλια Γκόιν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.